Basın Özgürlüğüne, Yaşam Hakkına Kastedenleri Tanıyoruz! Can Dündar ve Erdem Gül’ün Yanındayız! Özel

Basın Özgürlüğüne, Yaşam Hakkına Kastedenleri Tanıyoruz! Can Dündar ve Erdem Gül’ün Yanındayız!
Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün AKP’nin savaş politikalarını deşifre eden haberleri nedeniyle hapis cezasına mahkum edilmesini kabullenmiyor, mahkeme kararından hemen önce adliye önünde Can Dündar’ın silahlı saldırıya maruz kalmasını ise kınıyoruz! Silahlı saldırı esnasında yaralanan basın emekçisi Yağız Şenkal’e ise geçmiş... olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Belirtmek isteriz ki söz konusu mahkeme kararı, gazetecilik mesleğine ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına tehditkar bir sınır çizmiştir! Bu sınırın açık anlamı, ancak ve ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makul olarak belirlediği konularda haber yapılabileceği, bu sınırı geçenlerin ise cezaevine kapatılacağı ve yaşam hakkının tehdit altında olacağıdır!

Türkiye’de, artık böylesi gelişmelerle daha fazla karşılaşacağımız su götürmez bir gerçektir. Barış, hak ve özgürlükler, demokrasi ve emek için mücadele edenlerin türlü baskılara maruz kaldığı, katledildiği bir ülkede, IŞİDvari kanlı canilere tırlarla silah taşıyanları haber yapmak elbette suç sayılacaktır! Ancak milyonların emek, demokrasi ve hak mücadelesi tüm baskı ve tehditlere karşı hakikatin sesi olmayı sürdürecektir.

Baskıya, zulme, tehditlere boyun eğmeyerek emek mücadelesini kararlılıkla yürüten bir sendika olarak, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz! Mesleğine ve onuruna sahip çıkan Can Dündar’ın ve Erdem Gül’ün nezdinde toplumun hakikati öğrenme hakkına sahip çıkan ve bu doğrultuda mesleğini icra eden tüm basın emekçileriyle dayanışma içerisinde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!

Okunma 1463 defa