Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Atamalarında Yaşanan Sorunlar Kalıcı Olarak Çözülmelidir Özel

Her yıl yaz tatili ve yarıyıl tatilinde yapılan mazerete bağlı yer değiştirme atamaları, aile bütünlüğünü sağlama konusunda sürece cevap olamamakta, binlerce eğitim emekçisi, açık norm bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır.

Bu yıl 18 Ocak 2024 tarihinde yapılan atamalarda binin üzerinde öğretmenin, açık norm bulunmamasından dolayı tercih ettikleri halde atamaları yapılmamış ve öğretmenler aile bütünlükleri bozularak mağdur edilmiştir. Eğitim Sen olarak mazerete bağlı yer değiştirme atamalarında yaşanan kaosun en kısa sürede çözülmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için yaptığımız görüşmelerde bakanlık yetkililerine çeşitli öneriler sunulmuş, sorunun en kısa sürede çözülmesi talep edilmiştir.

Bu görüşmeler sonucunda bakanlık tarafından bugün yapılan 2024 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin İller Arası Aile Birliği Mazereti Ek Yer Değiştirme Duyurusunda sınırlı sayıda ilin açılması, eşlerden özel sektörde çalışanların kapsam dışında tutulması ve atama sürecindeki belirsizliklerin mağduriyetleri çözmeyeceği açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir kez daha eğitim emekçilerinin taleplerine kulak vermeye ve bu mağduriyetleri ortadan kaldırmaya çağırıyoruz.

 
Okunma 285 defa