YİNE YARGILANIYORUZ ! Özel

YİNE YARGILANIYORUZ !
3. Ankara katliamını protesto etmek üzere İlimizdeki emek ve meslek örgütleriyle Adana Büyükşehir Belediyesinin önünden başlayıp Atatürk Parkından yapacağımız basın açıklaması ile sona erecek olan tepkisel etkinliğimizi kolluk kuvvetleri her zamanki gibi şiddet ve zor kullanarak engellemişlerdi.


CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in, Adana Baro Başkanı, siyasi partilerimizin İl-İlçe yöneticileri ve emek ve meslek örgütlerimizin üye ve yöneticilerinin içinde olduğu grubu kolluk kuvvetleri gaza boğmuşlardı. O gün AK polisin orantısız bir güç kullandığını gördük, yaşadık ve tanıklık ettik. Bu eyleme katıldıkları, konuştukları için bugün Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınmak üzere giden 6 arkadaşımızı paylaşmak istiyorum. Bu arkadaşlarımız; Eğitim Sen Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Mehmet AKARSUBAŞI, Eğitim Sen Şube Eğitim Sekreteri Emine Soncu TUNÇ, BES üyesi Sinan TUNÇ, SES üyesi Haşim ÇAĞRI, TMMOB İKK basın sorumlusu Sercan ŞAHİN, ÖDP yönetim kurulu üyesi Soner SOLMAZ dır.
Sistematik bir hal alan katliamları lanetleyenleri yargılamak ne hukuki, ne insani nede ahlakidir. Emek ve demokrasi mücadelesi veren bizler bu duruma asla alışmayacağız ve geri çekilmeyeceğiz. Bu güne dek yapmış olduğumuz eylem ve etkinliklerimize açılan adli soruşturmalarda kovuşturmaya yer olmadığına dair elimizde onlarca yargı kararları var. Ancak Adana Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü ezberledikleri bir tekerleme misali; sürekli ifadelerimize başvurmak üzere emniyete çağrılmaktayız. Herakleitos'un şu sözüyle cevap vermek isteriz.“Aynı nehirde ikinci kez yıkanılmaz.”
Yaptığımız basın açıklamaların içeriğine, atmış olduğumuz sloganlara her seferinde soruşturma açılmasının bizleri korkutmaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu biliyoruz. Ama nafile. Bizler ne yazdığımızı ve niçin yazdığımızı çok iyi biliyoruz. Suç ve suçluları arıyorsanız; Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da yaşanan katliamları aydınlatmanızı isteriz.
Kars Emniyet Müdürlüğü’nün “gizli” ibareli basına düşen bir yazısı, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de 70 ilde “uyuyan hücreleri” olduğunu ortaya çıkardı. Emniyetin IŞİD içindeki bir muhbirinden alınan bilgiye dikkat çeken Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, örgütün 70 ilde hücre evlerinin bulunduğunu bildirdi. Örgütün turistik bölgeler, HDP ve CHP ile sol örgütleri hedef alacağını bildirmiştir. Dolayısıyla diyoruz ki yasal ve anayasal haklarını kullanan kamu çalışanlarını değil katil sürüsünü yargılayın.
Talep, öneri ve eleştirilerimizde haklı olduğumuzu yargıda onaylamıştır. Ancak nemalandıkları ve korktukları AKP’nin iktidarını kalıcı hale getirmek için Bekçi Murtaza’ların nasıl seferber olduklarını halkımız gayet iyi biliyor.
Haklı mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Toplumun bizlere yüklediği misyonu onurla taşımaya devam edeceğiz. Üye ve yöneticilerimize yönelik saldırı ve baskılar; bizleri dün olduğu gibi bu günde yıldıramayacaktır. Ankara’yı unutmadık. Unutturmayacağız. Savaşa, sömürüye, şiddete, tacize, tecavüze hayır demeye devam edeceğiz. Bu söylediklerimiz; suç teşkil ediyor ise bu suçu işlemeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.
“Korkunun ecele faydası yoktur.” Gün gelecek ve halkımız AKP’den mutlaka hesap soracaktır.

Ahmet KARAGÖZ
Şube Başkanı

Okunma 1439 defa