NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA SERBEST BIRAKILSIN Özel

NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA SERBEST BIRAKILSIN


Değerli Basın, Değerli Kurum Temsilcileri;
Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bağlı sendikalarımızın 3249 üyesinin de içinde olduğu toplamda 105 bin kamu emekçisi isim soyadlarının yer aldığı listelerle bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir.


Değerli arkadaşlar;
3.Olağanüstü Genel Kurulu ile partili tek adam rejimini biraz daha kurumsallaştıran AKP’nin, kongrenin temel sloganı olan “demokratikleşme” vaadinin koca bir yalandan ibaret olduğu 24 saat bile geçmeden kanıtlanmıştır.
KHK’larla ihraç edilen ve işlerine iade talebiyle özgür iradeleriyle başlattıkları haklı ve meşru açlık grevinin 76. gününde sendikamız EĞİTİM SEN üyeleri Semih Özakça ve Nuriye Gülmen, evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmış ve ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, kalabalık ve açık hava
Gözaltı gerekçesi film senaryolarını aratmayacak türden, “gezi ayaklanması ya da tekel direnişi gibi olayları tetikleyebilir “ şeklindedir. Ortaçağ karanlığına dönüş bu olsa gerek! Olasılıklar üzerinden insan yaşamını tehlikeye atacak şekilde, gözaltılar, tutuklamalar yapılması olağanlaştırılmaktadır.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin en kritik aşamasındadırlar. Yaşamlarını tehdit eden tutukluluk halleri derhal sonlandırılmalıdır. Aksi halde; KHK’lar ile yüzbinlerin yaşamlarını cehenneme çeviren AKP Hükümeti, tutuklanmaları nedeniyle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve riskten sorumlu olacaktır.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir.
Değerli arkadaşlar;

Konfederasyonumuz KESK yaşamları kritik bir aşamasında olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gerekli girişimlerde bulunmaya ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadelesini kesintisiz olarak sürdürmeye devam edecektir.
Arkadaşlarımızın tutuklanmalarını kınıyor, siyasi iktidarı bir kez daha hukuksuzluklara, baskılara, saldırılara son vermeye, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine dönmelerini sağlamaya çağırıyoruz.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Derhal Serbest Bırakılmalıdır. 24.05.2017

Mehmet ÇELİK
KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü
Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1507 defa