İzmir’de Barış İsteyen 29 Kişinin Yargılanmasına Başlandı Özel

İzmir Barış Bloku’nun Cizre’de yaşanan katliamla ilgili yaptığı eylemde gözaltına alınan ve aralarında Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan ile üyemiz Rafet Demirbaşı’nın da bulunduğu 29 kişinin yargılanmasına başlandı. İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında söz alan avukatlar, dosyanın hukuka aykırı bir şekilde hazırlandığını belirterek davanın iptal edilmesini istedi, ancak bu talep mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

İzmir’de Barış İsteyen 29 Kişinin Yargılanmasına Başlandı

Duruşmada ifade veren Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, barış bloğunun kuruluş amacını anlattı. Akkan, açıklama başlamadan önce emniyet görevlilerinin ortamı provake etmeye çalıştıklarını dile getirerek, “Açıklamanın slogansız bir şekilde devam etmesi noktasında anlaştık ancak açıklama okunurken müdahale edildi. Biz direnmediğimiz halde darp edilerek gözaltına alındık. Asıl suçlanması gereken emniyettir. İfade özgürlüğümüz engellendi.” dedi.

Savunmaların bitmesinin ardından mahkeme heyeti 15 dakika ara verdi. Ara sonrası kararını açıklayan heyet, ifade vermeyen sanıkların ifadelerini vermesi için duruşmayı 24 Kasım’a erteledi.

Barış talep ettikleri için yargılananlara destek olmak için Genel Başkanımız Kamuran Karaca, Genel Eğitim Sekreterimiz Elif Çuhadar, Merkez Kadın Sekreterimiz Ebru Yiğit ile İzmir emek ve demokrasi güçlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi duruşmaya katıldı.

Duruşma öncesince bir basın açıklaması yapan Kamuran Karaca, emek ve demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Okunma 1816 defa