ADANA'DAN PARİS'E SESLENİYORUZ İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRİN! Özel

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen Birleşmiş Millletler İklim Değişikliği Konferansı'na karşı gerçekleştirilen"İklimi Değil, Sistemi Değiştir" DİYEN ADANA ÇEVRE PLATFORMU - KESK -TMMOB İKK- İHD -EMEP- HDP-YSGP-HAK PAR-ESP-PİR SULTAN ABDAL KÜL. DER.- ANADOLU DER Adana Abidin Dino parkında ortak basın açıklaması gerçekleştirdi, Basın açıklamasını kurumlar adına KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet KARAGÖZ yapmıştır.

ADANA'DAN PARİS'E SESLENİYORUZ İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRİN!


Muhalif her sesin susturulmak istendiği bir dönemde, her güne yeni skandallarla başlar olduk. Her günümüz hukuk, adalet, yaşam hakkı gibi kavramlara nefes verip; hakkımız olanı ve geleceğe dair umutlarımızı diri tutmakla geçer oldu. 
Ömrünü barışa, adalete ve hukuka adamış olan Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesini tüm inancımızla lanetliyoruz! Başta tetiği çeken kişi ya da kişiler olmak üzere Türkiye’yi bu şiddet sarmalına ve çözümsüzlüğe sürükleyenlerden hukuk önünde hesap sorulana kadar bu katliamın peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz!


Toplumun yalansız, dolansız, sansürsüz bilgiye ulaşma hakkı da Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla büyük bir yara daha aldı. Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını kınıyoruz! Mesleğine ve onuruna sahip çıkan Can Dündar’ın ve Erdem Gül’ün nezdinde toplumun hakikati öğrenme hakkına sahip çıkan ve bu doğrultuda mesleğini icra eden tüm basın emekçilerinin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz!
Değerli Basın ve Kamuoyuna 
Yeryüzü dört bir yanda iklim değişikliğine bağlı sorunlarla, felaketlerle yüz yüze geliyor. İnsanlar bulundukları yerlerde üretemez, yaşamlarını sürdüremez hale geliyor ve mülteci durumuna düşüyorlar. Türkiye'de de ani sellerle, sinsi kuraklıkla, azalan yeraltı suları ve kavurucu orman yangınlarıyla, ekmeğimizden suyumuza hayatımızın her yanına yönelik tehdit altındayız. İklim değişiyor ve sosyal adaletsizliği kat be kat artırıp derinleştiriyor. Toprağın sağlığı ve suyun saflığı, yeryüzü toplumlarının ayakta kalıp kalamayacağını gösterecek olan son ölçüler artık... Gezegen sürekli uyarıyor. Ama gözler kör, kulaklar sağır kalmaya devam ediyor.
Yine de iklim değişikliğini geri dönülmez noktaya gelmeden önce durdurmak hâlâ mümkün. İnsanlığın bunun için gerekli politika ve araçları var.
Ancak, şirketlerin etkisi altındaki hükümetler; aşırı tüketim, fosil yakıtların yakılması ve ormansızlaştırma gibi insan faaliyetlerinden kaynaklanan iklim değişikliğine karşı etkin ve adil bir biçimde mücadele etmekten kaçarak, sistemin çıkarları için ve kâr uğruna tüm canlı hayatı hiçe sayıyor.
Bugün bir yol ayrımındayız ve şirketlerin ve hükümetlerin sessizliğine ve aymazlığına karşı bütün dünyada harekete geçmemiz gerekiyor.
Bugün, 30 Kasım 2015 günü Paris'te, yeni bir iklim anlaşmasının kabul edilmesi beklenen ve on gün sürecek olan uluslararası müzakereler Birleşmiş Milletler öncülüğünde toplanıyor.
Bu kadar hayati bir sürecin seyircisi olacağımızı kimse bizlerden beklemesin. Kendilerine lider diyenlerin ortaya koyamadıkları değişim gücünün bizde olduğunu göstereceğiz.


Sürdürülebilir bir yaşam ve tüm canlılar için adil bir gelecek talebimizi hep birlikte yükselteceğiz.
Bugün Paris'te toplananlara, hükümetlere sesleniyoruz: Açgözlü şirketleri dizginleyin, kömürden, petrolden vazgeçin, atmosfere karbondioksit salınımını sonlandıracak süreci bu defa başlatın, uyulması zorunlu olan bir anlaşmayı imzalayın. Unutmayın, tüm canlı yaşam adına muhatap olan bizleriz.
Çünkü, değişim gerekli ve mümkün! Çünkü, biz dünya halklarıyız!
İklim daha fazla değişmeden yanlış olan sistemi değiştirelim!
Saygılarımızla. 30 Kasım 2015

ADANA ÇEVRE PLATFORMU - KESK -TMMOB İKK- İHD -EMEP- HDP-YSGP-HAK PAR-ESP-PİR SULTAN ABDAL KÜL. DER.- ANADOLU DER

Kurumlar Adına
Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 2829 defa