Kin ve Nefret Duygularıyla Hareket Eden Yandaş İdareci İstemiyoruz Özel

KİN VE NEFRET DUYGULARIYLA DAVRANAN, TOPLUMU AYRIŞTIRAN VE KUTUPLAŞTIRAN

EĞİTİM YÖNETİCİSİ İSTEMİYORUZ.

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

10 Ekim 2015 tarihinde saat 10:04’de Başkentin göbeğinde bizler barışı haykırırken bombalarını patlatarak kalleşçe ve haince parçaladılar bedenlerimizi. Bedenleri parçalananlar bu ülkenin öğretmenleriydi, avukatlarıydı, mühendisleriydi, öğrencileriydi, emeklileriydi, kadınlarıydı, çocuklarıydı. Yani bu ülkenin yurttaşlarıydı. Tek suçları barışa ses vermekti. Bu yüzden öldürüldük, bu yüzden katledildik.

 

Katillerimizin de kimler olduğunu biliyoruz, tanıyoruz. Kızgınız, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız. Asla af etmeyeceğiz ve mutlaka hesabını soracağız.

Değerli Basın Emekçileri;

Katledildiğimiz gün itibariyle üç gün ulusal yas ilan edilmişti. Ve bir gün sonrada KESK, DİSK, TMMOB ve TTB 12-13 Ekim 2015 tarihleri için grev kararı almışlardı.  Yitirdiğimiz yoldaşlarımızı kitlesel katılımlı törenlerle sonsuzluğa uğurlarken; Ankara Mamak’ta bulunan Ali Kuşçu İlkokulu’nda Eğitim Sen Üyesi Fadime Kaplan öğretmenimiz Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan ve tüm şubelere gönderilen bildiriden rahatsız olan bir velinin “Cumhurbaşkanına hakaret içeren konuşma yapıldı” şikayeti üzerine, grevin ilk günü ifadesi alınarak jet hızıyla açığa alındı.

Adana’da Barış şehidi olan öğretmen Gülhan ELMASCAN’ı toprağa verdiğimiz gün Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü 12 Ekim Pazartesi günü okulları gezerek greve katılmayanları kutlayarak, sorumlu davrandıklarını hatırlatmış. Diyoruz ki bu ne saygısızlık bu ne cüret bu ne sorumsuzluk. Eğitim Sen üyelerini iş yerlerinde yalnızlaştırmayı ve itibarsızlaştırmayı görev edinmiş olan bu zat derhal görevden alınmalıdır.

Görev mahallindeki okullara sokak serserileri tarafından ateşli silahlarla saldırılar yapılırken ve yine Seyhan’ın güneyindeki okulların büyük bir bölümünde hizmetli- memur yokken, sorunlara ilişkin çözüm üretemezken, üyelerimizi ve sendikamızı itibarsızlaştırmak haddine değildir. Bu güne kadar liyakatten yoksun Eğitim Sen karşıtlığı üzerinden yürüttüğün bu görevi derhal bırak çağrısını yineliyoruz.

 

Acıları ayrıştırdığını, acılar üzerinde çıkar sağlama gayreti içerisine girdiğini, birilerine şirin görünme ve bu şirinlik üzerine iş bilmezliğine sünger çekmeye çalıştığını gayet iyi biliyoruz. Kardeşlerimizin, yoldaşlarımızın katledildiği bir günden bu tavırları sergileyenlerin ruh halini anlamaktan zorlanmadığımızın bilinmesini isteriz. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Müdürü gibi davranan pek çok yandaş Okul Müdürü; kendilerine tebliğ edilen bu görevleri ifa ettikleri gayet açık ve nettir.

Değerli basın Emekçileri;

Empati kuramayan, işleyişte yasa ve yönetmelikleri değil, dikta edilen talimatları referans alan eğitim yöneticileri için; sosyologları ve psikologları göreve çağırıyoruz. Eğer tedavi yardımı almayı ret ediyorlarsa da bu tür eğitim yöneticilerin eğitim kurumlarında görev yapmasının tehlikeli ve sakıncalı olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü; Görev Mahallinde ki okullarda görev yapan öğretmenlerin katledildi, öğrencileriniz katledildi, velileriniz katledildi. Azıcık vicdan diyoruz. Sana ise; hepsini muhalif ve düşman olarak gör, görevi verildiği için böyle davranıyorsun. Müdür Bey uyan artık tiyatro sahnesinde değilsin. Öğretmenler ve öğrenciler katlediliyor.

Sayın Vali’yi ve İl Milli Eğitim Müdürünü göreve davet ediyoruz. Toplumda kin ve nefret duygularıyla davranan, toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran eğitim yöneticilerinin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz. 23.10.2015

Ahmet KARAGÖZ

 

Şube Başkanımehmet akarsubaşı

Okunma 2551 defa Son Düzenlenme Cuma, 23 Ekim 2015 13:48