BİR DEĞİL BİN BOMBA ATSANIZ DA BARIŞI ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ. Özel

BİR DEĞİL BİN BOMBA ATSANIZ DA BARIŞI ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ.

Değerli basın, değerli kurum temsilcileri, sevgili barış savunucuları.

Türkiye toprakları kana doymuyor. Barış istemlerimiz kısılmaya, boğulmaya çalışılıyor. Bizleri Ortadoğu bataklığına çekemeyenler savaşı topraklarımıza taşıyarak kan akıtmaya devam etmektedirler.

 

Daha dün yitirdiğimiz yoldaşlarımız için acımız tazeyken, daha Suruç’ta, Diyarbakır’da yitirdiğimiz gencecik fidanlarımızın acısı yüreklerimizi dağlarken aynı bombalar bu sefer Türkiye’nin başkentinde barış isteyenlerin ortasında patlatıldı.

 

Bu bombaları patlatanlar ülkede barışa yönelik her daim provakasyonları gündemde tutmak isteyenlerdir. Bu ülkede barış yalnız ülkemizi değil bölgeyi de etkileyecektir. Korku bundandır. Emperyalist güçlerin oyunlarını, AKP iktidarının ve onun izdüşümü olan siyasi partilerin kan üzerinden politikalarını olumsuz etkileyecektir.

 

Bizler bu kan üzerinden siyaset yapanlara dur demek için Ankara’daydık. Bugün Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla onbinlerce barış dostları, barış savunucuları aynı yürekle Ankara sokaklarını doldurdular. Tek istedikleri daha fazla kan akmasın, daha fazla gençlerimiz ölmesin, kardeş kanı dursun. Ama bu istem her zamanki gibi karanlık güçler tarafından engellenmek istendi.

Başka bir ilginçlik ise ateşkes tartışmalarının gündeme geldiği bu süreçte bombaların patlatılmasıdır. Çünkü bu ülkede savaş isteyenler aynı zamanda Ortadoğu da da savaşın devamını istemektedirler. Bizler buna izin vermeyeceğiz.

Değerli basın, değerli barış dostları;

Acımız büyük ölü sayısının her dakika arttığı şu anlarda ölü sayısını doğru bir şekilde bile veremiyoruz. Daha ne kadar canımızı topraklara gömeceğiz, daha ne kadar iktidardakiler kanımızla beslenecekler, daha ne kadar bu kanlı iktidarın devamına göz yumacağız.

Artık yeter.

Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak ülkemizde bir iç savaşa, sınırımızda bölgesel paylaşım savaşına izin vermeyeceğiz.

Daha fazla birlikte olacağız.

Daha fazla barış isteyeceğiz.

Daha fazla kardeşlikten bahsedeceğiz.

Hep bir ağızdan “İNADINA BARIŞ” diye haykıracağız.

 

DİSK, KESK, TMMOB, TTB

Kurumlar Adına

Adana Tabip Odası Başkanı 

Prof. Dr. Neslihan MUNGAN

 

Ankara’da Bombalı Saldırı Sonucu

Adana’dan Katılan ve Yaşamını Yitiren Arkadaşlarımız

BTS

Yılmaz ELMASCAN

Bilgen PARLAK

Nevzat SAYAN

Rıdvan AKGÜL

Eğitim Sen

Gülhan (CAN) ELMASCAN

EMEP

Şebnem YURTMAN

Dilan SARIKAYA

HDP

 

Hacı Mehmet ŞAH

Okunma 2559 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 10 Ekim 2015 20:25