Mersin ve Adana'da HDP binasına Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz! Özel

Genel Seçimlerin Demokratik Bir Ortamda Yapılması Sağlanmalı, Saldırıyı Düzenleyenler Ortaya Çıkarılmalı ve Yargılanmalıdır!

 

Genel seçimlere sayılı günler kala, HDP`ye yönelik saldırıların boyutu değişmiş ve bugün sabah erken saatlerde HDP Adana ve Mersin İl Başkanlıklarına bombalı saldırı düzenlenmiştir. Neyse ki yaşanan saldırı sonrasında can kaybı yaşanmamış, 3 kişinin yaralanmasıyla bu nefret saldırısı atlatılmıştır.

 

Seçimler üzerinde şimdiden şaibe yaratacak kimi gelişmeler yaşanırken, Hükümet yetkililerinin bu saldırıları körükleyecek açıklamalarda bulunmaları ve saldırıların ardındaki güçlere dair ikna edici herhangi bir açıklama yapmamaları düşündürücü ve kaygı vericidir. Kaldı ki Türkiye`de son seçimlerde muhalefet partileri tarafından ileri sürülen kimi iddialar ve 12 Eylül`den günümüze miras kalan %10 seçim barajı göz önüne alındığında, seçimin ciddi bir meşruiyet sorunu altında yapılacağı da bir gerçektir. Türkiye demokrasisinin omuzlarında büyük bir utanç olarak duran "baraj" sorunu varlığını sürdürse de hali hazırda yapılacak olan seçimlerin güvenliğini AKP`nin sağlaması gerektiği de başka bir gerçekliktir.

 

Cumhurbaşkanı`nın anayasal sorumluluklarını yok sayarak ve "parti adı kullanmıyorum" diyerek yürüttüğü mitingler, Muhalefet partileri üyelerine dönük dolaşıma sokulan kaset komploları ve son olarak HDP`ye yönelik gerçekleştirilen onca saldırı ve tehdidin ardından gelen bu bombalı saldırı, Türkiye`de demokrasiye ve hukuka olan ihtiyacı bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

 

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki çalmanın, talanın, yalanın, tehdidin yaşamımızın her alanından sökülüp atılması ne yazık ki uzun bir süreç gerektirecektir. Ancak hayatımızın içine kadar yerleştirilmek istenen bu kötülüklerden kurtulmanın yolu da zalimden, hırsızdan, yalancıdan medet ummak olmamalıdır! 

 

"Kefen giyip yola çıktık" diyenlerin, sahip oldukları iktidarı ancak son nefeslerinde bırakmak istediklerini daha iyi anladığımız bugünlerde, eşitlikten, demokrasiden, özgürlüklerden ve insan haklarından yana olan herkesin, hangi siyasi yaklaşıma yakın olursa olsun, bu saldırı, baskı ve tehditlere karşı tavır alması sadece seçimlere yönelik değil, yaşamın kendisine karşı alınmış olacaktır. Bu nedenle yaklaşan genel seçimlerin olabildiğince demokratik bir ortamda sağlanması için bizlere ciddi sorumluluklar düştüğünü hatırlatır,  saldırıların ardındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılarak yargılanmaları talebimizi tüm kamuoyuyla paylaşırız.  

 

 

 

Şube Yürütme Kurulu

 

Okunma 2410 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 18 Mayıs 2015 19:14