Adana'da Coşkulu 1 Mayıs Özel

Adana'da KESK, DİSK, Türk-İş ve TMMOB'un öncülüğünde merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kişi, iki ayrı koldan Ziyapaşa ve Atatürk Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

 

Yürüyüş boyunca coşkulu sloganların atıldığı ve çevreden emekçilerin selamladığı gözlendi.

Alana girildiğinde Tertip Komitesi adına işçi ve emekçiler Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlandı. Taksim Direnişi selamlandı, gözaltların serbest bırakılması istendi. Saygı duruşunun ardından Tertip Komitesi adına basın açıklaması okundu. Açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve İHD Adana Şube Yürütme Kurulu Sema Peynirci ortak okudu.

Okunan metinde Soma’ya, Ermenek’e ve yaşanan iş cinayetlerine, grevleri yasaklanan metal işçilerine değinildi, AKP hükümetinin eleştirisi yapıldı. Kürt sorununa da dikkat çekilerek her türlü savaşa karşı olunması gerektiği söylendi.

Kadın cinayetlerine dikkat çekilen açıklamada İç Güvenlik Yasası'na da değinildi. Nükleer santrallere de vurgu yapılırken, Alevi emekçilerin talepleri dile getirildi. Mücadele talepleri sıralanarak, AKP hükümeti uyarıldı.

Açıklamada son olarak Haziran Direnişi’nde ölümlere ve yaralanmalara neden olanların cezalandırılması istenirken, Gezi ve Kobanê direnişçileri selamlandı. Miting programı İlkay Akkaya konseri ile devam etti.

 

 

 

 

Okunma 2464 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 04 Mayıs 2015 17:37