ODTÜ Yönetimi Hukuksuz, Baskıcı ve Keyfi Uygulamalarından Vazgeçmelidir! Özel

Üniversitelerin adı her gün yeni skandallara, kayırmacılığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa ve baskıya karışmakta, atanan rektörler eliyle üniversitelerde ağır bir yıkım yaşanmaktadır.

Son olarak ODTÜ yönetimi, haklarındaki asılsız ve mesnetsiz iddiaları esas alan bir kararla öğretim elemanı olarak görev yapan üyelerimiz Sibel Bekiroğlu ve Mehmet Mutlu’yu açığa aldı. Kısa bir süre önce de ODTÜ Kıbrıs Kampüsü’nde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Yonca Özdemir ve öğretim görevlisi Serhat Selışık’ın sözleşmeleri hukuksuz biçimde sona erdirildi.

Özellikle belirtmek isteriz ki öğrencilerinin demokratik haklarını kullanmasını engelleyen, öğretim elemanlarına her türlü hukuksuzluğu reva gören, idari ve teknik personeline angaryayı dayatan bir yönetim aklının üniversiteye katabileceği hiçbir şey yoktur. Kaldı ki makamlarına atanarak gelen rektörlerin, üniversite bileşenlerine değil kendilerini atayan iktidara karşı sorumluluk taşımalarının istendiği de herkes tarafından bilinmektedir.

Bu nedenle, üniversiteyi üniversite yapan tüm değerler ve ilkeler yok sayılmakta, hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alınmaktadır.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki tüm hukuksuzlukların, keyfi ve siyasi kararların faili olan yöneticiler er ya da geç hukuk önünde bunların hesabını vermek zorunda kalacaktır. Hukuka uygun hareket etmek zorunda olan ODTÜ yönetimine bu gerçeği hatırlatıyor, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan Yonca Özdemir, Sibel Bekiroğlu, Serhat Selışık ve Mehmet Mutlu hocalarımızın hızla görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Başta ODTÜ emekçileri olmak üzere herkesi dayanışmaya davet ediyoruz.

Okunma 1112 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 22 Haziran 2022 09:43