“Yüz Yüze Eğitim İçin Aşılama Hemen Şimdi!” Özel

Covid 19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri sonucunda yüz yüze eğitimin ertelenmesi ve uzaktan eğitime geçişle ilgili bazı yeni kararlar alınmıştır. Buna göre okul öncesi eğitim kurumları, ortaokulların 8. Sınıfları ile lise 12. Sınıflar hariç bütün eğitim kademelerinde yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Salgının geldiği ürkütücü boyutlar düşünüldüğünde bu durum olumlu bir gelişme olarak algılanabilir. Aynı zamanda bu durum, bir yıldan fazla süredir pandeminin koşullarında yaşadığımız düşünüldüğünde, gerekli önlem ve tedbirlerinin alınmadığının da itirafıdır. Biz eğitim emekçilerinin tamamının biran önce aşılanması gerektiğini söyledik söylemeye devam ediyoruz.

 

Okulların yüz yüze eğitime kapatıldığı günler doğru değerlendirilmeli, pandemiyle ilgili gerekli bütün tedbirler alınarak, yüz yüze eğitime biran önce yeniden geçilmelidir. Bunun için son günlerde yaşadığımız yanlış uygulamalardan vazgeçilmelidir. Sadece sınıf öğretmenlerinin aşı kapsamına alınması, lise, ortaokul öğretmenlerinin ayrıca okullarda görev yapan rehber öğretmenler, idari kadro, hizmetliler ve diğer yardımcı personellerin aşı kapsamı dışında bırakan uygulamalardan vazgeçilmelidir.

Okulların kapalı kaldığı süre boyunca eğitim öğretimde görev yapan bütün bileşenlerin aşılanmasının tamamlanmasını bekliyoruz.

15 Nisan Perşembe gününden itibaren uygulanacak bu kararların MEB yetkililerince iyi değerlendirmesini, okulların bir daha yüz yüze eğitime ara vermemesi için aşı başta olmak üzere bütün tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Okunma 767 defa