Eğitim Sen Üyesi Rehber Öğretmenler Nöbet Tutmayacak… Özel

Görüntünün olası içeriği: yazı

Eğitim Sen Üyesi Rehber Öğretmenler Nöbet Tutmayacak…

Meslek ilkelerine aykırı, angarya çalışmayı dayatan Rehberlik Yönetmeliğine karşı Eğitim Sen üyesi rehber öğretmenler nöbet tutmayacak…

Merkez Yürütme Kurulumuzun 17/11/2017 tarih ve 79 sayılı kararı ektedir. Sendikamız üyesi rehber öğretmenler ekteki karar doğrultusunda 20/11/2017 Pazartesi tarihinden itibaren Rehber Öğretmenlerin mesleki ilke ve özelliklerine aykırı yönetmeliğin düzeltilmesi talebiyle nöbet tutmayacaklardır.

Kararı Görmek İçin Tıklayınız

Savunma

……………………………………………………………………Lisesi/Okulu Müdürlüğüne
………………..
10 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “ Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin ,Rehber Öğretmenlerin Görevleri” başlıklı 34. Maddesinin ff. bendi, Sınavlarda görev alabilir; belleticilik ve nöbet görevi yapar, şeklinde düzenlenmiştir. Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik mesleğinin özelliklerine, ilkelerine ve öğrencilere vermekte olduğum hizmetin gerekliliklerine aykırı olarak düzenlenen bu maddenin uygulanması sonucunda eğitim ortamında olumsuz sonuçların oluşması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca üyesi olduğum sendikam EĞİTİM SEN (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) tarafından 17 Kasım 2017 tarihinde alınan 79 Nolu karar (Ek. 1), üye rehber öğretmenlerin anılan nedenlerden dolayı nöbet tutmaması yönündedir. Bu nedenle:
1.Tarafıma nöbet görevi verilmemesi,
2.Tarafıma nöbet görevi verilir ise , dilekçeyi verdiğim tarihten itibaren sendikam Eğitim Sen’in almış olduğu karar gereğince nöbet görevini yerine getirmeyeceğimden gerekli önlemlerin müdürlüğünüzce alınması hususlarını gereği için bilgilerinize arz ederim.

Tarih
Adı, Soyadı
İmza
Ek.1. EĞİTİM SEN Merkez Yürütme Kurulunun 17.11.2017 tarih ,79 Nolu kararı

 

Okunma 1644 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 09 Nisan 2018 16:38