TÜM İHRAÇLAR İŞE GERİ ALINSIN! Özel

Basına ve Kamuoyuna 
Ölüm sinırinda olan, sendikamız EGITIM SEN üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlik grevi direnişlerinde kritik eşik aşilmiş olup yaşamları büyük bir risk altina girmiştir, Nuriye ve Semih'i kaybetme ile yüz yüzeyiz Bizler yaşamalari ve diğer ihraç edilen tüm kamu emekçileri gibi heriki üyemizin de işlerine geri dönmeleri için mücadele ederken iktidar ve iktidara bir şekilde destek olan kesimler ölüm üzerine politika yapıyorlar.

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Bu anlamda Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi'nin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında "Hayati tehlike doğuracak ciddi ve onarlamaz hasar riski oluşmadığı" kararı ne hukuki,ne de insanidir.
AlHM'in, ihr ilişkin yapılan başvuruları bir iç mekanizma olarak tanımladığı açlara OHAL Işlemleri Inceleme Komisyonunu işaret ederek reddetmesi ne kadar siyasi bir karar ise bu karar da o kadar siyasidir AIHM, kuruluş değerlerine ve amacına gölge düşüren bir karar almıştır.

AHIM olumsuz bir durumun yaşanması halinde suç ortağı olacaktır u süreçte hazırlanan 10 saglik raporunun sekizinde hayati tehlikeye dikkati çekilmesine rağmen AİHM'in sadece Sincan Cezaevi Kampus Hastanesi ve Numune Hastanesi raporlarını esas almasi manidardır!

Görüntünün olası içeriği: 17 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava
AlHM kararini gözden geçirmeli, bir süredir iyasi iktidarı rahatlatmaya yönelik tarafgir kararlarından ve tutumundan vazgeçmelidir.
derhal Hükümet, sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmesizin harekete geçmelidir.Işe iade talebiyle açlik grevine başlayan ve sağlık durumlari telafisi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın halleri iade edilmeleri mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkmadan, bir an önce görevlerine sağlanmalıdır.

Giderek içine sürüklendiğimiz bu karanlık girdaptan kurtulmak için oHAL ve KHK rejimine derhal son verilmelidir.
KHK'lar iptal edilmeli, ihraç edilenler ve açığa alınanlar bütün haklarıyla birlikte işlerine iade edilmelidir.

Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışiliği ve keyfiyeti oHAL/KHK'lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren "yaşamı ve yaşatmayı" değil kendi siyasal amaçlarını öncelleyen AKP iktidar ve ayni doğrultuda hareket edenler sorumlu olacaktır. Bizler;ihraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceğiz 
KESK ŞUBELER PLATFORMU ADINA 
BES ŞUBE BAŞKANI 
SINAN TUNÇ

Okunma 1393 defa