"Evrensel ve Hayat TV çalışanlarına dönük saldırı kınandı" Özel

ADANA (DİHA) - Evrensel Gazetesi ve Hayat TV çalışanlarına dönük saldırı ve tehdit ile Ankara'da EMEP yöneticisi Kadir Örnek'in başına çuval geçirilerek kaçırılması Adana'da demokratik kitle örgütleri tarafından kınandı. 
Adana Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen KESK, Adana Barosu, Adana Tabip Odası, TMMOB, DİSK, TTB, İHD, Anadolu-DER ve Adana Pir Sultan Abdal Derneği'nin aralarında bulunduğu demokratik kitle örgütleri, Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu çalışanları ile Ankara'da başına çuval geçirilerek kaçırılması sonrası serbest bırakılan EMEP yöneticisi Kadir Örnek'e yönelik gelişen olayı düzenledikleri yaptıkları basın toplantısı ile kınadı. Kurumlar adına ortak açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu muhabirlerine dönük saldırı ve tehditlerin basın özgürlüğüne yapıldığını belirtti. 


Saldırılara dair 'derin bağlantı' kuşkusu Tonguç, Evrensel ve Hayat TV'nin gönüllü muhabirlerinin saldırıya uğramaları, tehdit edilmeleri, güpegündüz kaçırılmaları olayları ile birlikte faillerin şu ana kadar yakalanmamış olmasının akla derin bağlantılar getirdiğini de kaydetti. Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise saldırı ve tehditlerin özgür basını susturmayı amaçladığını dile getirerek, hukuksal olarak sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. 
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz de, söz konusu sermaye güçleri olduğunda devreye giren güvenlik önlemlerinin emekçiler ve emekçi yandaşları için söz konusu olmadığını dile getirdi.

 

Okunma 2961 defa