Perşembe, 02 Haziran 2016

YILGINLIK YOK, MÜCADELEYE DEVAM!
Büyük Halk hareketi dediğimiz Gezi Direnişi üzerinde tam üç yıl geçti. Gençlerimizin bedenleri topraktan çürürken, katillerin yargılanmasına dahi müsaade edilmemektedir. Berkin’in ekmeğini büyütmek, gezi şehitlerimizin umut ve hayallerini yeşertebilmek ve annelerin gözyaşını dindirmek için “bu daha başlangıç mücadeleye devam” şiarıyla alanları asla terk etmeyeceğiz. 
Bizler, derelerin, ormanların ve ortak yaşam alanlarının ranta kurban edilmemesi için vurulduk. Bizler değerlerimize sahip çıktığımız için vurulduk. Bizler toplumsal barışı ve kardeşliği savunduğumuz için vurulduk. Vurulduk ama asla sinmedik ve geri çekilmedik. Onların, toması, gazı, copu, plastik mermisi var. Bizim ise kocaman yüreklerimiz, onlar korkuyorlar! Kayıp edecekleri iktidarları var. Onlar çaldıkları, çırptıkları ve yettim hakkı yedikleri için tedirginler. Onlar kaçacaklar. Bizler ise mutluluğun resmini çizeceğiz. 


Devletin tüm zor aygıtlarını kullanarak Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamları ile farklı kültür, kimlik ve inançtaki insanların birlikte bir arada kardeşçe yaşadığı ülkemizde; Siyasal İktidar eliyle toplumda ciddi kutuplaştırma ve çatışmaların olduğu bir süreç yaşatılmaktadır. Çünkü AKP İktidarı; baskı, şiddet, zulüm ve rant üzerinden kurulmuştur. Yolsuzlukların, hırsızlıkların, talanın zirve yaptığı bu dönemde; katledilenler kadınlar olmuştur. Çocuklar olmuştur. Yoksul emekçi halk olmuştur.
AKP iktidarının baskıcı otoriter bir yönetim anlayışı ile emek örgütleri üzerinde sürdürdüğü operasyonlar sürüyor. Son olarak dün İstanbul da TMMOB bağlı Mimarlar Odası’nın Yıldız Sarayı’nda bulunan binası için, hukuksuz bir şekilde boşaltma kararı alınmıştır. Karara karşı çıkan aralarında Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk, İstanbul şube yöneticisi Mimar Mücella Yapıcı ile Avukat Can Atalay’ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmış daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılmışlardır.
Derelerimize, ormanlarımıza, kentlerimize, köylerimize sahip çıkarak, doğanın ve insanın sömürülmesine karşı mücadele eden TMMOB ve Mimarlar Odası, kirli rant politikalarından beslenenlerin her zaman hedefinde olmuştur. Dün yaşanan saldırı ise TMMOB’u, karalama kampanyalarıyla, torba yasalarla teslim alamayanların yeni saldırı arayışları içine girdiğini göstermektedir.
Tam da Gezi Direnişinin 3. Yıldönümünde gerçekleştirilen bu saldırı elbette ki tesadüf değildir. Üç yıl önce Gezi Parkı’nın talan edilmesine karşı çıkanlar şahsında eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye ısrarla sahip çıkanlara gözdağı verilmek istenmektedir.
Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, her tür zorbalığa karşı emeğin, özgürlüğün, kardeşliğin hakim olduğu yeni bir Türkiye mücadelesinde yan yana olmaktan onur duyduğumuz TMMOB’a karşı izlenen intikamcı politikaları kınıyoruz.


Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş ölçüde geniş halk kesimlerini seferber eden direnişinin yarattığı ve hepimize yaşattığı değerler uğruna yaşamını yitiren gençlerimizi direnişin 3. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyor, katillerinin peşini asla bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Türkiye’nin demokrasi mücadelesi tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş kitlesellik ve yaygınlıkta yaşanan ve 5 milyona yakın insanın aktif olarak katıldığı Gezi Direnişi’nin önemi, aradan geçen üç yıla rağmen hatırlanmakta ve hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Türkiye’de ekonomik, toplumsal, siyasal alanda yaşanan sorunların arttığı, iktidarın emek ve demokrasi güçlerine karşı çok yönlü olarak saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde Gezi Direnişi’ni yeniden hatırlamak önemlidir.
Gezi Direnişi’ni yaşanıp biten bir olay olmaktan çıkarıp, bugüne ve geleceğe etki eden canlı bir süreç haline getiren temel neden, Türkiye’de yaşayan ve iktidarın baskıcı, otoriter uygulamalarından rahatsız olan her kesimin, alanlara çıkarak tepkisini göstermiş olmasıdır. Türkiye’de yıllardır kamu emekçilerinin, işçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, gençlerin, toplumun tüm ezilen ve dışlanan kesimlerin taleplerinin görmezden gelinmesine karşı savunulan talepler, günümüzde de geçerliliğini korumaktadır.


Gezi Direnişi sürecinde kullanılan ayrımcı ve kutuplaştırıcı ifadeler ve nefret söylemi, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, siyasi iktidar temsilcileri tarafından son dönemde daha da yoğun bir şekilde kullanılmakta, siyasi iktidar önünde diz çökmeyen, onlara biat etmeyen herkes hedef haline getirilerek baskı ve sindirme politikaları ile susturulmak istenmektedir.
Gezi Parkı’nda başlayan direniş kıvılcımı, emekçi halkın en temel haklarını ve çıkarlarını yok sayan baskıcı ve otoriter yönetim tarzına, iktidarın bitmek bilmez saldırılarına ve AKP iktidarının demokratik tepkiler karşısında sürdürdüğü ayrımcı ve saldırgan tutuma karşı güçlü ve tarihi bir yanıt olmuştur.
Gezi Direnişi’nin 3. yılını geride bıraktığımız bu günlerde, meydanlarda korku duvarını aşarak, birbiriyle dayanışma içinde direnmenin ve kazanmanın tadına varmış olan, bu uğurda evlatlarını yitiren Türkiye halklarının demokrasi, barış ve kardeşlik taleplerindeki ısrarı ve mücadelesini kesintisiz bir şekilde kararlılıkla sürdürmekten başka çıkar yol görünmemektedir.
Başta işçi ve emekçiler olmak üzere, toplumun sömürülen, ezilen ve yok sayılan kesimleri Gezi Direnişi’nin açtığı yolda yürüdüğü sürece, nerede ve hangi alanda olursa olsun mücadelenin yürütüldüğü her yerde Gezi Direnişi’nden bir iz, kendisinden bir parça mutlaka olacaktır.


Gezi Direnişi, 1980 sonrasında örülen ve AKP iktidarı döneminde dikenli tellerle çevrilen o büyük korku duvarını yıkmış, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” diyerek bizlere yürünmesi gereken yolu göstermiştir. Son dönemde “Ya başkanlık, ya kaos” söylemiyle birlikte artan baskı, yasak ve sindirme politikalarına karşı örgütlü ve kitlesel mücadeleden başka çıkar yol görünmemektedir.
Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, üçüncü yılında hepimize umut olan Gezi Direnişi’ni selamlıyor, “YILGINLIK YOK, MÜCADELEYE DEVAM!” diyoruz.1.6.2016

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri adına
Ahmet KARAGÖZ

NAZIM HİKMET RAN 5. SATRANÇ TURNUVASI

NAZIM HİKMET RAN 5. SATRANÇ TURNUVASI
A Kategorisi: 1501 ve Üstü UKD
B Kategorisi: 1201-1500 UKD
C Kategorisi: 1200 ve Altı UKD, UKD’si Olmayanlar
1- GENEL ESASLAR
FIDE ve TSF Satranç Yarışmaları Prosedürü hükümleri geçerlidir.
2- İLETİŞİM-KATILIM VE BAŞVURU
Katılım 150 kişi ile sınırlıdır. 
Turnuvaya kayıtlar aşağıdaki adreslerden yapılacaktır.
1. EĞİTİM-SEN (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası)
Adres : Atatürk Cad. Çınarlı Mah. 61012 Sok. Pedük Apt. Kat: 3 Daire: 6 Seyhan/ADANA
Tel : 0 322 458 31 75-0 505 396 73 11
Web : http://www.adanaegitimsen.org.tr/ E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
2. NAZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ
Adres : Resatbey Mah. Beşocak Cad. No: 36/A Seyhan/Adana
Tel : 0506 144 76 94
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
3. Turnuva Koordinatörü: Süleyman KAVUNCUOĞLU Tel: 0 555 310 03 08 E-posta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kayıt-kontrol sırasında katılım için öncelikler aşağıdaki sırayla uygulanacaktır.
1. ELO puanı yüksek olmak,
2. UKD puanı yüksek olmak,
3. Daha önce başvuru yapan ratingsiz sporcu olmak kriterlerine göre sıralanırlar.
4. Bu listeden sonra yine aynı kriterler kullanılarak yedek sporcu listesinden sporcu alınır.
5. ELO ve UKD için 1 Haziran 2016 tarihindeki güncel listeler kullanılır.
6. 150. Başvuru sonrası yedek listeye alınır.
3- DEĞERLEMDİRME
Yarışma sonuçları, FİDE ve ELO hesaplamalarında kullanılmayacaktır.
4- EŞİTLİK BOZMA
Eşit puan durumunda her derece için sıra ile Buchholz-1(alttan), Buchholz-2(alttan), Sonneborn Berger, Galibiyet Sayısı, Siyahlar ile en çok oynayan (Mostblack) ve eşitlik halinde kura çekimi yöntemlerine başvurulur.
5- ÖDÜLLER
Turnuva sonunda elde edilen derecelere göre aşağıdaki ödüller verilir. Maddi ödüller eş puanlı sporcular arasında paylaştırılmaz.
a) İlk üç dereceyi alan sporculara kupa verilecek.
b) İlk üç dereceyi alan sporculara madalya verilecek.
c) Her kategorinin birincisine Nazım Hikmet RAN bütün şiirleri kitabı verilecek.
d) Tüm sporculara katılım belgesi verilecek.
Turnuvadan çıkarılan sporcular ile son turda hükmen kaybeden sporcular yarışma sonundaki final sıralamaya alınmaz ve hiçbir ödül alamazlar.
Ödül törenine katılmayan sporcular kazanmış oldukları ödülleri alamazlar.
6- ÖZEL KONULAR
Katılıma göre tur sayısını ve eşlendirme sistemini değiştirmeye başhakem yetkilidir. Olası bu durumda yeni program Teknik Toplantı’da duyurulacaktır.
Yarışmada güncel 1 Haziran 2016 tarihli ELO ve UKD listeleri kullanılacaktır.
Birinci tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılır. Geç gelen sporcular ilk tur eşlendirmesine listenin sonuna eklenerek alınır. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. 2. turdan önce sıralama yenilenerek eşlendirmeye devam edilir. 2. tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.
Tüm eşlendirme ve sonuçlar yarışma alanında panolarda, Turnuva sonucuhttp://www.adana.tsf.org.tr ve http://www.adanaegitimsen.org.tr sitesinde duyurulacaktır.

7- BİLDİRİM
Fide Oyun Kuralları Ekler A. Maddesi (Hızlı Satranç Oyun Kuralları) geçerlidir.
FIDE Satranç Kuralları 6.7. a uyarınca yenik sayılma süresi (5 dakika) tanınmamıştır. Tur başladığında satranç tahtasının başında olmayan bir oyuncu oyunu kaybeder. 
Beraberlik koşulları için FIDE Satranç Kuralları 9.1.b uygulanır.
Turnuvanın başlangıç sıralamasında "Maksimum Rating" sistemi uygulanacaktır. Maksimum Rating, başlangıç sıralamasında sporcunun ELO ve UKD listelerindeki en yüksek puanını dikkate alan sıralama sistemidir.
FIDE Satranç Kuralları 11.3.b uyarınca; bir oyun sırasında, bir oyuncunun oyun sahasında cep telefonu, elektronik haberleşme aracı veya satranç hamleleri önerebilecek her hangi bir cihaz bulundurması yasaktır. Tüm cep telefonları ve benzer elektronik aletlerin tümüyle kapalı olduğu sürece oyuncunun çantasında bulundurmasına hakem izin verebilir. Oyuncuların telefonu / elektronik haberleşme aracını içine koydukları çanta oyun süresince görünür bir yerde olacaktır. Oyuncu bir nedenle yarışma salonu dışına çıkarsa, çanta yarışma salonunda kalacaktır. Oyuncu çantası ile birlikte dışarıya çıkmak durumunda kalırsa mutlaka hakeme bildirecektir. Hakem oyuncunun telefonu ile birlikte dışarıya çıkmasına izin vermeyecektir. Bir oyuncunun hakemin izni olmaksızın bu türden cihazları içinde bulundurduğu bir çanta taşıması yasaktır. Bu türden bir cihazı oyun sahasında üzerinde bulundurduğu belirgin/aşikar ise söz konusu oyuncu oyunu kaybedecektir. Rakibi kazanacaktır.
8- İTİRAZ
İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Başhakemin kararı kesindir.
Turnuvaya katılan tüm sporcu ve yöneticiler bu yönergeyi okumuş ve kabul etmiş sayılır.

9- PROGRAM

ÇALIŞMALAR TARIH BAŞLANGIÇ BİTİŞ
Son Başvuru 8 Haziran 2016 Çarşamba 18:00
Turnuvaya Başvuru Yapan Sporcu Listesinin Duyurulması 11 Haziran 2016 Cumartesi 08:30 08:45
Sporcu Kayıt Kontrol Başlangıcı-Bitişi 08:30 09:30
Teknik Toplantı 09:30 09:45
Turnuvaya Katılan Kesin Sporcu Listesinin Duyurulması 10:00 10:15
Eşlendirmenin Duyurulması ve Sporcuların Turnuva Salonuna Alınması 10:45 11:00
1.Tur 11:00 
2.Tur 12:00 
Söyleşi & Dinleti: Nazım’ın Yaşamı, Kişiliği, Mücadelesi, Eserleri. 13:30 15:00
3.Tur 15:00 
4.Tur 16:00 
5.Tur 17:00 
Ödül töreni 18:00 18:30

 

Ahmet KARAGÖZ
EĞİTİM-SEN Adana Şube Başkanı