Filistin ve Rojava Saldırıları Adana'da Protesto Edildi Özel

Aralarında KESK ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu bir grup, Filistin ve Rojava'daki saldırıları protesto etmek için 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak İsmet İnönü Parkı'na yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sabahat Mutluay, İsrail'in Filistin işgali süresince yaşanan insanlık kıyımlarına dikkat çekerek, “Bu insanlık trajedisi karşısında İsrail'e destek veren uluslararası güçlerin hala seyirci kalması, 'Kara harekatı istemiyoruz' diyerek adeta hava harekatının devamını onaylamaları, katliamın suç ortakları olduğunu göstermektedir. Birleşmiş Milletler, katliamlar karşısında suskun kalmakta, katliamcılara karşı herhangi bir yaptırım uygulama cesareti bile gösterememektedir.

Filistin Ve Rojava saldırıları Adana'da protesto edildi

Emperyalist güçlerin 2010 sonbaharında BOP kapsamında başlattıkları 'Yeni istikrar alanları, Arap Baharı' adı altında yeniden sömürgeleştirme hamleleri, Suriye, Irak ve en son Filistin'de yeni bir düzleme girmiştir. Bu bağlamda bir taşeron örgüt olarak kullandıkları örgütlerden IŞİD, Irak'taki fiili bölünmüşlüğün daha da kurumsallaşması, de facto olarak çizilen sınırların daha da genişletilmesi için aktif rol oynamaktadır. Son olarak ise Rojava'da işbirlikçi yerel çetelerin de yardımıyla katliamlarına hız vermiştir. Bu saldırılarla eşit, özgür ve kardeşçe bir geleceği inşa etme çabasının ürünü Rojava devriminin, IŞİD çeteleri eliyle boğulması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Filistin ve Rojava Saldırıları Adana da Protesto Edildi

İsrail'in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava halkına yönelik saldırıları KESK adına kınadıklarını belirten Sabahat Mutluay, şöyle devam etti: “Yıllardır İsrail zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren, yaşadığı tüm acılara rağmen özgür ve bağımsız bir Filistin için direnen Filistinli kardeşlerimizin ve bir yandan IŞİD çetelerine karşı kahramanca direnip bir yandan özgür bir yaşamın temellerini atmaya çalışan Rojava halkının onurlu mücadelesini selamlıyoruz. Gazze ve Rojava'da yaşanan katliamların derhal durdurulmasını ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz.”

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağılırken, park içerisine Rojava ve Filistin'deki katliam fotoğraflarının yer aldığı stant açıldı ve bildiri dağıtıldı. 

KEMAL YİĞİT İNANÇ - NURİ PİR

Okunma 8660 defa Son Düzenlenme Perşembe, 17 Temmuz 2014 20:30