BİR KEREDEN BİRŞEY OLUR ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA Özel

BİR KEREDEN BİRŞEY OLUR ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA

 

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı ile ilgili sarf ettiği sözlerle toplumsal infialle neden olmuştu. Bakan tarafından sarf edilen ‘Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.’ Bu sözler kanayan bu yarayı daha çok kanatmıştır. Başta hükümet olmak üzere bütün kabine üyeleri; sorumluları bulup yargılanmasını sağlamak yerine Ensar Vakfını aklama yarışı içerisinde olduklarına tüm Türkiye tanıklık etmiştir.

 

Karaman’da Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde kalan 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan öğretmen Muharrem Büyüktürk’ün yargılandığı dava 20 Nisan 2016 tarihinde Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Büyüktürk, toplam 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk duruşmada biten dava asıl failleri aklama operasyonuna dönüştü. Eğitim Sen ve diğer örgütlerin müdahillik talebi kabul edilmezken, yurtları yasa dışı olarak işleten ve sanık olması gereken Ensar Vakfı ve KAİMDER ile buna göz yuman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı “mağdur” sıfatıyla davaya müdahil olarak kabul edilmesi davanın ne kadar siyasallaştığının göstergesidir. 

 

Çocuklarımıza taciz ve tecavüzde bulunanalar; adil bir şekilde yargılanmazken, çocuklarımızı istismar edenleri, taciz ve tecavüzde bulunanları teşhir etmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’un “bir kereden bir şey olmaz” ifadesini facebook paylaşım sitesinden paylaştığı için ÇEAŞ Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Mehmet Ümüt ÜNAL hakkında idari soruşturma açılarak; “Bir kereden bir şey olmaz” ifadesinin öğretmene yakışmayan sözler olarak değerlendirilip bunun üzerine öğretmen arkadaşımızın yargılanması sağlanmaktadır.

“bir kerden bir şey olmaz sözleri Bakan Ramazanoğlu’na aittir. Hakaret içeriyorsa; Öğretmen Mehmet Ümüt ÜNAL’ı değil Bakanı yargılayın.

 

Eğitim Sen olarak, Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere taraf olduğu insan hakları sözleşmelerinin ortak koruma alanı içinde yer alan, demokratik toplumların temel değerlerinden biri olan yaşam hakkının korunması bir yana ihlalinin sıradanlaştığı günlere bir kere daha dikkat çekmek istiyoruz. Türkiye’de ne yazık ki kamu denetiminden uzak dini vakıflar ve kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçları can yakmaktadır.

 

Çocuk istismarı ve ihmalinin toplumumuzda ne denli ciddi ve bir o kadar da örtük kalmış bir olgu olduğunu, istismarı önlemeye, ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları yaşama geçirmenin ne denli yaşamsal olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak bizler; bu ve benzeri vakaların bir daha yaşanmaması için kalıcı çözümlerin bir an evvel hayata geçirilmesini, hukukun tecavüzcüleri korumak yerine adaleti tesis etmesini ve Ensar Vakfı başta olmak üzere denetimden uzak olan dini vakıf ve cemaat evlerin kapatılmasını talep ediyoruz. ” Bir kereden bir şey olmaz” anlayışı içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar bakanını istifaya davet ediyoruz. Mahkemelerin çocukları ilgilendiren cinsel sömürü davalarında kararlarını verirken Türkiye’nin kabul ettiği sözleşmeleri hayata geçirmelerinin bir uluslararası ve insani yükümlülük olduğunu hatırlatıyor, çocuk istismarı ile ilgili davaların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Dün geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan halen yoğun bakımda tedavisi devam eden üyemiz Herdem KÖSE’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arkadaşımızın biran önce iyileşmesi diliyor, emek ve demokrasi mücadelesindeki yerini tekrardan almasını umuyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. 27.04.2016

 

Ahmet KARAGÖZ

 

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1902 defa