Salı, 05 Mayıs 2015

Yeni Türkiye Ve Başkanlık Sistemi panelinde gerginlik

Adana’da sendikacılar, düzenlenen ‘Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’ paneline öğrencilerin getirilmesini eleştirdi. ‘Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’nin bir siyasi partinin programı olduğunu, bu nedenle de öğrencilerin toplantıya getirilmesinin yanlış olduğunu savunan sendikacılar ile paneli düzenleyenler arasında gergin anlar yaşandı.

Yeni Türkiye Ve Başkanlık Sistemi panelinde gerginlik 

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE), Türkiye Gençlik Vakfı ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) işbirliğinde, Evliya Çelebi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konulu panel düzenlendi. Etkinliğe, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı.

Açılış konuşmasına geçildiği sırada salonda bulunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Kamu-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Eğitim-İş Şube Başkanı Galip Reha Ertekin ve bir grup sendika üyesi etkinliği protesto etti. 

Panel yapılmasına saygı duyduklarını ancak, ‘Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’nin bir siyasi partinin programı olduğunu belirten sendikacılar, toplantının okullara yazı olarak gönderilerek öğrencilerin toplantıya getirilmesinin doğru olmadığını söyledi. Bunun üzerine paneli düzenleyenler ile sendikacılar arasında tartışma çıktı. Sendikacılar, suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, toplantı salonundan çıktı. Sendikacıların toplantı salonundan çıktığı sırada bazı öğrenciler alkış tuttu.

TOPLANTI SALONU DIŞINDA ARBEDE ÇIKTI

Sendikacıların toplantı salonundan çıktığı sırada arbede yaşandı. Bir sendikacı eylem yapmayacağını ve paneli dinlemek istediğini söyledi. Buna karşı çıkan tertip komitesi üyeleri, sendikacıyı zorla dışarı çıkarttı. Bunun üzerine toplantı salonu dışında sendikacılar ve tertip komitesi üyeleri arasında itiş kakış yaşandı. “Okullarda siyaset yapılmaz” diye bağıran sendikacılar, sivil polisler tarafından bahçeye çıkarıldı. Öğrenciler ise tartışmaları merakla izledi.

“AİLELER ÇOCUKLARINI OKULA GİTTİ SANIYOR”

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, okulların öğrencilerin eğitim gördüğü yuvalar olduğunu belirterek, “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi paneline karşı değiliz. Buna okullarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmen arkadaşlarımızın alet edilmesine karşıyız. İçeride kaç tane reşit olmayan öğrenci var. Anne ve babaları çocuklarını okula gitti sanıyor. Biz bilimsel içerikli yaptığımız toplantılardan veli izni istenirken, bir siyasi partiye çıkar sağlamak amacıyla yapılan toplantı veli izni olmadan öğrenciler toplanıyor” dedi.
Sendikacılar açıklamanın ardından dağıldı. 

EREN BOZKURT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Araştırmaya katkı sunmak isteyen üyelerimizin aşağıdaki linke tıklayarak ankete ulaşabilir.

Dijital Aktivizm

Bu çalışma dijital aktivizmin amaç ve kapsamını irdelemeyi ve dijital aktivizm ile geleneksel aktivizm unsurlarının kesişme noktalarını tespit etmeyi amaçlamaktadır. Dijital aktivizm terimi dijital mecraların ve internetin sosyal ya da politik değişim sağlamak amacıyla kullanılması için kullanılan bir terimdir. Örneğin, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal paylaşım siteleri dijital aktivizm amaçlı kullanılmakta ya da bilgisayar korsanları politik amaçlı faaliyetler düzenleyebilmektedir. Zaman ayırıp çalışmaya destek vermeniz büyük katkı sağlayacaktır.

Yrd. Doç. Dr. Şenay Yavuz Görkem
Maltepe Üniversitesi
Meslek Yüksekokulu
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı

https://docs.google.com/forms/d/1wbW3uobBMVBLQ8iEllfmlSuU6hsv0Yt6WOSm3Qj5CNY/viewform