Cumartesi, 16 Mayıs 2015

Ceyhan ilçemizde görev yapan üyemiz Bülent Ecevit ÖZHAN ve Kadir Can GÖK'e verilen cezayı Ceyhan'da protesto ettik. Eğitim Sen Ceyhan temsilciği önünde toplanan üye ve yöneticilerimiz üçgen parka kadar yürüyüp burada basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Basın açıklamasını sendikamız adına Şube Başkanımız Ahmet KARAGÖZ gerçekleştirmiştir.

 

 

Değerli Basın ve Kamuoyuna

Taksim gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlığını, polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarpmıştır.

AKP; halkın hak, adalet ve özgürlük talebine; devlet terörüyle karşılık vererek onlarca insanımızın ölümüne, yüzlerce insanımızın sakat kalmasına, binlerce insanımızın yaralanmasına neden olmuştu. Gezinin talepleri; kamu çalışanlarının talepleriyle örtüşmüş olması nedeniyle KESK ve Eğitim Sen 4-5 ve 17 Haziran 2013 de grev kararı alarak Türkiye’de örgütlü olduğu her yerde fiilen Haziran direnişinin bir bileşeni idi.

Milyonların katıldığı ve adına Gezi Direnişi dedikleri büyük halk hareketinden korkan AKP; direnişe katılan ve kimliklerini tespit ettiği her yurttaşı sindirme ve itibarsızlaştırma adına her türlü baskıyı uygulamaya devam etmektedir.

Şiddettin Her türlüsüne karşı olan bir sendikanın üye ve yöneticileriyiz. Üye ve yöneticilerimizin ardı ve arkası kesilmeyen adli ve idari soruşturmalarla sürekli cezalandırılması manidardır. Sokak ve alanları bizlere yasaklamaya çalışan AKP sosyal medya paylaşımları üzerinden de soruşturmalar açıp cezalar vermektedir.

Ceyhan ilçemizde görev yapan Bülent Ecevit ÖZHAN ve Kadir Can GÖK isimli öğretmen arkadaşlarımızın Haziran 2013 tarihinde sosyal paylaşım sitelerinden yayınladıkları resim ve gündeme ilişkin yorumlarından dolayı idari ve adli soruşturmalarla devlet büyüklerine hakaret gerekçesi ile defalarca cezalandırılmalarına anlam vermek mümkün değildir.

 

Gezi şehitlerinin katilleri yargılanmazken, İzmir de İşkenceci polise yalnızca Bin TL para ceza verilirken; Ceyhan 2. Asliye Ceza Mahkemesi Bülent Ecevit ÖZHAN arkadaşımıza Platon’un söylediği ve temsili Platon resminin olduğu “siyasetle uğraşmamanın cezası sizden daha aptal olanlar tarafından yönetilmektir.” resminin paylaşılması nedeniyle; TCK’nın 125/3-a maddesi gereğince 365’er GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMIŞTIR.

Kadir Can GÖK arkadaşımıza ise, facebook profili üzerinden yaptığı yazışmalarda “millet seçime gidecek, son sözü millet söyleyecek, eğer diktatör görmek istiyorsanız Mısıra gidin” içerikli kendisine ait olmayan twit’i paylaştığı ve yine yazışmalarından “oğlum bak git, sen ne şerefsiz bir şey çıktın ya! Şeklindeki yazışması bizzat dönemin başbakanı Recep Tayip ERDOĞAN’ı hedef alan saygınlığını rencide edebilecek nitelikte küfür olarak görülmesi nedeniyle; Ceyhan 2. Asliye Ceza Mahkemesi TCK’nın 125/3-a maddesi gereğince 365’er GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMIŞTIR.

Kadir Can GÖK ve Bülent Ecevit ÖZHAN arkadaşlarımız kimseye hakaret etmediklerini, eleştiri sınırları içerisinde davrandıklarını ve yine Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi ile teminat altına alınan ifade hürriyeti kapsamında kaldıklarını, kişinin şeref ve haysiyetini rencide edici herhangi bir ifade de bulunmadıklarını ifade etmelerine rağmen; bu cezaların Gezi Eylemlerinin 2. Yıl dönümüne denk gelen bir tarihten verilmiş olmasını manidar görüyoruz.

Kadir Can GÖK ve Bülent Ecevit ÖZHAN arkadaşlarımıza verilen bu cezaları asla kabul etmediğimizi belirtir, bir üst yargı organına taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Ali İsmail’in, Ethem’in, Ahmet’in, Abdocan’ın, Mehmet’in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in, Berkin’in bedenleri toprakta çürürken ve katillerinden hesap sorulmazken arkadaşlarımızı, AKP’de aldıkları talimatlarla cezalandıranları uyarıyor ve kınıyoruz. Siyasal iktidarın asıl amacı Eğitim Sen üyelerini toplumun nazarında itibarsızlaştırmak ve terörüze etmektir.

Ancak şu bilinilmeli ki bizler legal zeminde; demokratik haklarımızı AKP’nin polis terörüne rağmen bugüne kadar korkmadan kullandık. Bundan sonrada adli ve idari soruşturmaların içeriğine bakmadan; üyelerimizin ekonomik, özlük, demokratik talepleri için, ülkemizin demokratikleşmesi için, ülkenin kaynaklarının sermayenin değil halkın talepleri doğrultusunda harcanması için sokakları ve alanları kullanmaya devam edeceğiz. Eğer bu suçsa bu suçu her gün işlemeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

“Korkunun ecele faydası yoktur.” AKP Geziyle hesaplaşmak istiyorsa, başta Berkin ELVAN olmak üzere gezide katledilen yoldaşlarımızın katillerini yargı önüne çıkarıp hesabı sorulmalıdır. Ancak bugüne kadar yapılan tek şey katillerin ödüllendirilmeye çalışıldığı, şehitlerimizin acılı annelerinin miting alanlarında yuhalatmamaları ne insanlık nede ahlaka sığan bir durumdur.

Eğitim Sen üyeleri, sadece Gezi eylemleri sürecinde değil, mücadeleye atıldığı ilk yıllardan bu yana haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı direnmekte, bu nedenle soruşturma, sürgün ve cezalarla karşı karşıya kalmaktadır. Ne siyasi iktidar temsilcilerinin tehditleri, ne de MEB`in soruşturma ve sürgünleri bizi biz eden ilke ve değerlerimizden asla geri döndüremeyecektir. 15.05.2015

 

Ahmet KARAGÖZ

 

Şube Başkanı