Çarşamba, 15 Nisan 2015

Halil Serkan Öz’ün Ölümünden Sorumlu Olan Yalova Valisi

Derhal İstifa Etmeli ya da Görevden Alınmalıdır!

Eğitimin ve toplumun tek tipleştirilmesine karşı, sendikamız tarafından tek tip kılık kıyafet uygulamalarına karşı 7 Ekim 2013 tarihinden itibaren “özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi” yönünde karar alınmış ve tüm illerde üyelerimiz tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Bugüne kadar çok sayıda idareci ve mülki amir tarafından üyelerimize baskılar yapılmış, soruşturmalar açılmış ve cezalar verilmiştir. Fakat bu cezaların tamamı, sendikal eylem olması nedeniyle mahkemeler tarafından iptal edilmiştir.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Yalova Termal Fen Lisesi`ni ziyaret etmiş, Eğitim Sen üyesi ve başarılı bir Matematik öğretmeni olan Halil Serkan Öz`e öğrencileri ve meslektaşlarının önünde “Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin, öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” diyerek hakaret etmiş ve sınıftan kovmuştur.   

Bizlerde Yalova Valisine; Mevlana’nın şu sözünü hatırlatmak isteriz. “Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.”

Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, emeklerini değersizleştirmeye çalışan zihniyetin son örneği Yalova Valisinin, meslektaşımıza karşı yapmış olduğu söz konusu çirkin hakaretler öğretmen arkadaşımızı derinden etkilemiş, Yalova’daki sendikaların ortak gerçekleştirdiği "öğretmene saygı" yürüyüşünün ardından arkadaşımız, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirerek genç yaşta aramızdan ayrılmıştır. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun ağır hakaretleri nedeniyle öğretmenimizin kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılması, başta eğitim ve bilim emekçileri olmak üzere, tüm ülkede büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır.

Halil Serkan Öz öğretmenimizin yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla "özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi" yönündeki kararına uyması olmuştur. Bir eğitim emekçisinin sendikasının almış olduğu karara uyması nedeniyle mülki amir tarafından azarlanması, aşağılanması ve hakarete uğramasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Halil Serkan Öz’e yönelik söylemiş olduğu aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler hepimize söylenmiştir. Halil Serkan Öz’ün ölümünden sendikaları suçlayarak kurtulacağını sanan Yalova Valisinin, arkadaşımızın ölümünde birinci dereceden sorumlu olduğu açıktır. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Yalova Valisi arkadaşımıza yönelik sözleri nedeniyle tüm öğretmenlerden, eğitim ve bilim emekçilerinden özür dilemeli ve hemen istifa etmelidir.

Bugün buradan Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi ile arkadaşımızın ölümünden sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.15.04.2015

 

Ahmet KARAGÖZ

Şube Başkanımehmet akarsubaşı

 

Hukuk Mücadelemiz Sonucu Üyemiz Eski Görev Yerine Dönmüştür.

Eğitim Sen Adana Şube üyemiz Meral SARIGÜL Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi öğretmeni iken haksiz yere sürgüne gönderilmiş üyemiz adına Adana 2. İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz dava sonucu 19.02.2015 tarihinde sonuçlanmış. Hukuksal mücadelemizin sonucu tekrar eski görev yerine dönmüştür.

 

 

 

Adana 2. İdare Mahkemesi Karar Örneği