Pazartesi, 13 Nisan 2015

ARTAN SENDİKAL HAK İHLALLERİNE, BASKILARA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK!
BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

 


13 yıllık AKP iktidarı kendi siyasi iktidarını perçinleyecek bir eğitim modeli için kendilerine biat eden Valiler, Kaymakamlar İl Milli Eğitim Müdürlerini atamışlardır. Son dönemde adeta koşullu görev yapan mülkü amirlerin yaptıkları iki şey var. Birincisi AKP’nin İl-İlçe başkanları gibi çalışmak. İkincisi herkesi AKP’nin değirmenine su taşımaya zorlamak. Dolayısıyla kendi farklılığı ile özgün yaşamayı tercih eden tüm kesimlere ise her türlü zulmü reva görmektedirler.
Bir dava ne kadar haklı ve ahlaklı ise o davanın mücadele araçlarının da ahlaklı olması gerekmez mi? İlimizde yönetici atama ve değerlendirmeler de liyakatin, başarının, tecrübe ve deneyimin dikkate alınmadan yapılması ve tüm değerlendirmelerin sendikal kimlik üzerinden yapılmasının ne kadar ahlaklı olduğunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; ülkede yaşayan 75 milyon insanın ülkesidir. Siyasi İktidarın rengine göre vatandaşlarını kategorize etmek; çağdaş devlet anlayışına ve evrensel hukuk değerleriyle bağdaşmayan bir durumdur. 
Okullarımızda eğitimin kalitesini, işyeri barışını ve okul iklimi düşünülmeksizin benim olsun, benim gibi düşünsün değerlendirmeleriyle eğitimcileri ayrıştırmak itibarsızlaştırmak sendikaların görevi olmamalıdır.

Bugün önünde basın açıklaması yaptığımız Seyhan Belediyesi ilkokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan 2 Eğitim Sen’li kadın arkadaşımıza Eğitim Bir Sen sendikasının yöneticilerinin işyeri ziyareti sırasında ve yine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ve Müdür Yardımcıları tarafından “ya bu sendikadan istifa eder ya da, sürgün yaşarsınız” söylemlerinin ardından iki üyemiz sendikamızdan istifa ettirilmiştir.



Sendikalar emek örgütleridir, çalışanların ekonomik, demokratik ve özlük haklarını iyileştirilmesi için mücadele etmesi gerekirken Eğitim Bir Sen sendikası iktidarın tanımış olduğu imkan ve olanaklarla başka sendikalarda örgütlü olan üyeleri devşirerek nicel olarak büyümeyi tercih etmektedir.
Adana İlinin genelinde görev yapan okul yöneticilerin %90’ı iktidarın kanatları ve denetimi altında hormonlu bir şekilde büyüyen Eğitim Bir Sen Sendikasının üye ve yöneticilerinden oluşmaktadır. İktidarın gücünü arkasına alan okul yöneticileri iş ve işlemleri; yasa, yönetmelik, yönergelere göre değil bir sendikanın örgütlenme ihtiyacı üzerinden yapıyor olmaları kabul edilemez bir durumdur. 
Müdür ve Müdür Yardımcılarının Eğitim Bir Sen’li olduğu okullar, en iyi okul algısı Milli Eğitim tarafından da yaratılarak bu okullara her türlü imkan ve olanaklar sağlanırken, geriye kalan okullara üvey evlat muamelesinin yapıldığını biliyor ve farkındayız.

Seyhan ilçemizde Seyhan Belediyesi İlkokulunda Eğitim Sen’li iki kadın arkadaşımızın görev yapıyor olmasını içine sindiremeyen Eğitim Bir Sen; Milli Eğitim aracılığıyla Mobbing dahil bu iki arkadaşımıza her türlü baskıyı uygulayarak Eğitim Sen’den istifa ettirilmişlerdir. Bu duruma da prim veren Adana İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda bu yaşananlar AKP’nin İlleri demokrasi söylemleriyle de birebir örtüşmektedir. 



Toplu satış ve ihanet sözleşmeleriyle 2,5 milyon kamu çalışanını siyasi iktidara peşkeş çeken bir sendikada sendikal mücadele beklemek hayalcilikten öteye başka bir şey değildir.
Sayın Valiyi göreve çağırıyoruz. Bu konuyla ilgili idari soruşturma başlatıp sorumluları cezalandırmalıdır.
Adalet ve eşitlik istiyoruz. Görevlendirilmelerde liyakat, deneyim ve tecrübe esas alınmalıdır. Siyasi ve Sendikal kimlikler kriter olmaktan çıkarılmalıdır. 



Bu sorunu basın açıklamasıyla kamuoyu gündemine sunuyoruz, ancak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.13.04.2015

Ahmet KARAGÖZ
Şube Başkanı