Salı, 17 Kasım 2015

Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımızdan BTS Şube Yürütme Kurulu üyesi Ahmet AVŞAR Emniyette,  Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Şükran YEŞİL, DİSK Genel İş Sendikası Mali Sekreteri Abdurrahman Çeliker ve Yapı Yol Sen Üyesi Alaattin SÜZER Savcılık tarafından serbest bırakılmış diğer arkadaşlarımız mahkemeye sevk edilmişlerdir.

Tüm Gözaltındaki arkadaşlarımız Saat:21.00'de serbest bırakılmıştır.

 

Baskı, Tehdit ve Gözaltılar

Bizleri Haklı Mücadelemizden Asla Geri Döndürmeyecektir!

 

Türkiye’de son yıllarda örneklerini sıkça görmeye başladığımız sendikalara, emek ve demokrasi mücadelesi yürüten kesimlere yönelik baskı, tehdit ve hukuk dışı uygulamalar artarak sürmektedir. Adana’da sabah saatlerinde KESK, DİSK, TMMOB’a üye sendikaların şube yöneticileri ve emek örgütlerinin yöneticilerinin evleri basılarak, aralarında Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve Şube Kadın Sekreteri Şükran Yeşil, Haber Sen Şube Başkanı Ahmet Aydoğdu,  Yapı Yol Sen Adana Şube  Üyesi Alaattin Süzer, BTS       Adana Şube Başkanı Ahmet Avşar ve Şube Yürütme Kurulu üyesi İsmail İnanç Su SES Adana Şube Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Çalı DİSK / GENEL İŞ Şube Mali Sekreteri Abdurrahman Çeliker           TMMOB Adana İKK Basın Yayın Sorumlusu Sercan Şahin, EMEP Adana İl örgütü üyesi Aydın Yiğit, Halkevi üyesi  Sinan Hüdür, DİP üyesi Nihat Bayal, Habip Alpkaya ve Selçuk Alpkaya’in da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştır.

 

10 Ekim’de yaşanan katliam öncesinde Adana’da yapılan bir yürüyüş gerekçe gösterilerek “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu” gibi bir kanuna muhalefet ettikleri için şafak vakti büyük bir gürültüyle gözaltı operasyonu yapılması dikkat çekicidir. 10 Ekim katliamı sonrasında yaşanan can kayıpları ve onca yaralının tedavisinin sürdüğü bir dönemde katillerin peşine düşmek yerine, katliamdan sağ kurtulanları suçlayanlar, 10 Ekim yürüyüşünü yapanları gözaltına alarak, hangi tarafta olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.

AKP, giderek artan ve benzer örneklerini ancak faşist rejimlerde görebileceğimiz baskıcı, anti demokratik ve yok etmeye dayalı politikalarına boyun eğmeyen ve sesini yükseltenlere karşı büyük bir tahammülsüzlük göstermekte, şafak baskınları ve gözaltı operasyonları ile bizleri sindirmeye ve tamamen susturmaya çalışmaktadır.

Yıllardır karşısında en küçük bir muhalif ses istemeyen siyasi iktidar, 1 Kasım seçimlerinde aldığı yüzde 49,5 oy oranından aldığı cesaretle mücadeleci kimlikleri ile öne çıkan sendikaları, emek örgütlerini baskı ve gözaltı operasyonları ile hizaya getirebileceğini sanarak büyük bir yanılgı içindedir. Adana’da yaşanan gözaltılar tamamen haklı mücadelemizi yıpratmaya ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturarak sendikal mücadeleyi zayıflatmaya yöneliktir.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sesiz kalmayacağız. Adana’da yaşanan gözaltıların baskı ve yıldırma amaçlı olduğu ve tıpkı öncekiler gibi asıl amacın gözdağı olduğu açıktır. Nereden gelirse gelsin baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceğimiz bilinmelidir.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, bizleri böylesi yöntemlerle korkutacağını ve sindireceğini sananlar, daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklarını bilmelidir!

KESK – DİSK –T MMOB - ADANA TABİP ODASI

Kurumlar Adına

KAMURAN KARACA

EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI