Pazar, 15 Kasım 2015
Adana Barış Bloku "Silvan'a ve Paris'e Ses Vermek İçin Alanlardayız" konulu basın açıklamasını Adana İnönü parkında Sendika, Demokratik kitle örgütleri ve Siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştirdi, Açıklamayı Adana Barış Bloku adına İHD Adana Şube Eş Başkanı Sema Peynirci yapmıştır.

 
Suruç, Diyarbakır, Ankara ve Paris Katliamlarının Failleri Aynıdır!
 
Paris'te Yaşanan Katliamı ve 12 Gün Süren Silvan Kuşatmasını Lanetliyoruz!
 
Savaş hali devam ediyor ve bizler “Artık Yeter” dedikçe AKP “Yetmez Yola Devam” diyor. Yol dedikleri çıkmazdır, kandır, acıdır, gözyaşıdır…
 
Değerli Basın;
 
Paris katliamını gerçekleştirenler, tıpkı 10 Ekim Ankara katliamında olduğu gibi, insanlığın ortak evrensel değerlerini hedef almış, yüzlerce insanı acımasızca katletmiştir.
 
Suriye'de iç savaşı körükleyip, yıllarca cihatçı çetelere lojistik destek sunanlar, istihbarat örgütleri üzerinden Suriye'ye tırlar dolusu silah gönderenlerin hem 10 Ekim Ankara, hem de Paris katliamında oynadığı rol göz ardı edilemez.
 
 
Değerli Basın;
 
Sıraya konmuş gibi her hafta bir ilçe kuşatmaya alınıyor, günlerce süren sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor, dünya ile tüm bağlar kesiliyor. “Kara harekâtı başlatıldı” diye kan donduran açıklamalar yapılıyor. Ülkemizin bir parçası işgalden kurtarılıyor ya da işgal ediliyormuş gibi “kara harekâtı” ifadesi kullanılıyor.
 
Varto, Şemdinli, Lice, Nusaybin, Sur, Yüksekova, Cizre… Şimdi de Silvan… Silvan 12 gün boyunca binlerce asker, özel tim, polis tarafından helikopterlerin, kirpilerin, tankların eşliğinde kuşatma altındaydı… Kaç kişinin yaşamını yitirdiğinden, kaç kişinin yaralandığından bile haberimiz yok. Ama can verenlerin, zarar görenlerin çocuklar ve kadınlar olduğunu çok sınırlı bilgilerden de olsa biliyoruz. AKP’nin sokağa çıkma yasağı uyguladığı yerlerdeki uygulamalarından da biliyoruz ki, Silvan’da çok ağır insan hakları ihlalleri işlendi ve bunların duyulmaması, bilinmemesi için milletvekilleri dahi ilçeye alınmadı. 12 gün boyunca Silvan’a saldıran güçler şimdide Nusaybin saldırmakta bununla yetinmeyen AKP İktidarı birçok yerde Özel Güvenlikli Bölgeler ilan etmiştir.
 
Değerli Basın;
 
Bugün Antalya’da G20 zirvesini toplayan emperyalistler, şimdi neyin zirvesini yapıyorlar? IŞİD'e ve cihatçı çetelere geçmişte "öfkeyle bir araya gelmiş kalabalık gruplar" diyenlerin, Suruç ve Ankara katliamı sonrasında IŞİD'in adını anmayan siyasilerin Paris katliamı sonrasında benzer bir tutum sergileyerek taziye mesajları yayınlaması büyük bir çelişkidir.
 
Toplumsal korku ve gerginlik siyaseti üzerinden iktidar olabilirler ancak korku imparatorluğu kurarak gerçeklerin karanlıkta kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İnsanlık suçlarında zaman aşımı yoktur, er ya da geç hesap vermekten kurtulamazlar.
 
 
 
Değerli Basın;
 
Vatandaşın mal ve can güvenliğinde sorumlu olan siyasi iktidar söz konusu Aleviler olunca “dikkatli olun güvenliğinizi sağlayın” demiştir. Kendi iktidarının güvenliğini sağlayan AKP söz konusu muhalifler olunca kendi başınızın çaresine bakın demelerini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
 
Bilinmelidir ki bugün Paris’te yaşananlar; Ortadoğu’daki enerji kaynaklarında pay ve hisse almak adına Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenler ve göz yumanlardır.
 
İktidar derhal normalleşme sürecine geçmeli, kamuoyunu savaş psikolojisine alıştırmaktan vazgeçmelidir. Sıkıyönetim uygulamaları kaldırılmalı, toplumsal barışın tesisi ve demokratikleşme için zaman kaybetmeden hızla gerekli adımlar atılmalıdır.
 
Silvan’da açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehdidi 12 gün boyunca sürmüştür. Diyoruz ki yaptıklarınızda korkmuyor iseniz Silvan’ı bağımsız gözlemcilerin, emek ve demokrasi güçlerinin gözetimine açın.
 
Başkentlerin göbeğinde IŞİD ve cihatçı çetelerin barbarca toplu katliamları gerçekleştirmeleri IŞİD terör örgütünün imtiyazlı olduğunun göstergesidir. Dünyanın birçok emperyalist ülkesi tarafından bu güne dek IŞİD’in desteklenmiş olması da bu terör örgütünün Suruç, Ankara, Paris katliamlarına benzer vahim katliamları dünyanın başka ülkelerinde de gerçekleştireceğinin göstergesidir.
 
Adana Barış Bloku olarak Paris'te yaşanan vahşi katliamı büyük bir öfke ile lanetliyor, katliamda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, benzer duyguları yaşamış olmanın üzüntüsüyle Fransa halkının acılarını yürekten paylaşıyoruz.
 
Silvan’da sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olsa da bölge halkı üzerindeki baskı ve zulüm devam etmektedir. Bizler 12 günlük zulmün sorumlularının yargılanması ve hesap vermeleri için bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.15.11.2015