Cumartesi, 14 Kasım 2015

Suruç, Diyarbakır, Ankara ve Paris Katliamlarının Failleri Aynıdır!

Paris'te Yaşanan Katliamı Lanetliyoruz!

Paris katliamını gerçekleştirenler, tıpkı 10 Ekim Ankara katliamında olduğu gibi, insanlığın ortak evrensel değerlerini hedef almış, yüzlerce insanı acımasızca katletmiştir.

Suriye'de iç savaşı körükleyip, yıllarca cihatçı çetelere lojistik destek sunanlar, istihbarat örgütleri üzerinden Suriye'ye tırlar dolusu silah gönderenlerin hem 10 Ekim Ankara, hem de Paris katliamında oynadığı rol göz ardı edilemez.

Yıllardır Suriye'de iç savaşı kışkırtan ve destekleyen tüm emperyalist ülkeler, bugüne kadar bölgede yaşanan katliamlara sessiz kalarak, yeterince tepki göstermeyerek açıkça suç işlemişlerdir.

Yarın Antalya’da G20 zirvesini toplayan emperyalistler, şimdi neyin zirvesini yapacaklar? IŞİD'e ve cihatçı çetelere geçmişte "öfkeyle bir araya gelmiş kalabalık gruplar" diyenlerin, Suruç ve Ankara katliamı sonrasında IŞİD'in adını anmayan siyasilerin Paris katliamı sonrasında benzer bir tutum sergileyerek taziye mesajları yayınlaması büyük bir çelişkidir.

Değerli Basın;

Başkentlerin göbeğinde IŞİD ve cihatçı çetelerin barbarca toplu katliamları gerçekleştirmeleri IŞİD terör örgütünün imtiyazlı olduğunun göstergesidir. Dünyanın birçok emperyalist ülkesi tarafından bu güne dek IŞİD’in desteklenmiş olması da bu terör örgütünün Suruç, Ankara, Paris katliamlarına benzer vahim katliamları dünyanın başka ülkelerinde de gerçekleştireceğinin göstergesidir.

Doğu ve Güneydoğu illerinde bu gün yaşananlar; 1980’lerde bölge illerinde köyler boşaltılırken, bu gün ise şehirlerin boşaltılır hale gelmiş olması ülkemizi faşizmin nasıl sarmaladığının göstergesidir. Sınırlarımızda IŞİD gibi cihatçı çetelerin elini kolunu sallayarak katliamlar gerçekleştirmelerine iktidarın sesiz kalması vicdanlarımızı bir kez daha yaralamıştır.

Vatandaşın mal ve can güvenliğinde sorumlu olan siyasi iktidar söz konusu Aleviler olunca  “dikkatli olun güvenliğinizi sağlayın” demiştir. Kendi iktidarının güvenliğini sağlayan AKP söz konusu muhalifler olunca kendi başınızın çaresine bakın denilmesi anlaşılır gibi değildir.

Bilinmelidir ki bugün Paris’te yaşananlar; Ortadoğu’daki enerji kaynaklarında pay ve hisse almak adına Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenler ve göz yumanlardır.   

Değerli Basın;

Adana KESK Şubeler platformu olarak Paris'te yaşanan vahşi katliamı büyük bir öfke ile lanetliyor, katliamda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, benzer duyguları yaşamış olmanın üzüntüsüyle Fransa halkının acılarını yürekten paylaşıyoruz.14.11.2015

Ahmet KARAGÖZ

 

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü