Çarşamba, 03 Eylül 2014

10 Haziran 2014 gün ve 29026 sayılı Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik yayınlanmıştı. Yeni yönetmeliğe göre dört yıllık görev süresi dolan eğitim yöneticilerinin, bulundukları eğitim kurumu veya bir başka eğitim kurumunda görev sürelerinin uzatılabilmesi için, Yönetmeliğin ekinde yayımlanan EK-1 GÖREV SÜRESİ UZATILACAK EĞİTİM KURUMU MÜDÜRLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU üzerinden 100 üzerinden en az 75 puan almaları gerektiği kurala bağlanmıştı. 

Yönetmelik yayımlandığında; ilçe milli eğitim müdürü, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürü, değerlendirilecek eğitim kurumundan sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün verecekleri puanı gösteren ‘Puan Değeri` bölümü uyarınca, ilçe milli eğitim müdürü ile şube müdürlerinin istemediği hiçbir eğitim kurumu müdürünün görevine devam edemeyeceğini söylemiştik. 

 21 Ağustos 2014 günü eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçları açıklanmış, açıklanan sonuçlar ve genel merkezimize gelen bilgiler, yönetmelik yayımlandığında yaptığımız değerlendirmelerin ne denli haklı olduğunu ortaya koymuştur. Üyelerimizin önemli bir bölümüne 75`in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir.

 Bu durumda olan yöneticilerimiz, yapılan değerlendirme ve verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava açabilecektir. EĞİTİM SEN`in, somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilerek üyelerimizin yöneticilik görevine son verilmesine seyirci kalmayacağını, her tür hukuksal ve örgütsel mücadeleyi yürüteceğini söylemiştik. Bu konuda çok sayıda açıklama yaptık. Bakanlığın ve il milli eğitim müdürlüğünün önünde eylemler yaptık. Milli Eğitim bakanlığı ile görüştük. Yasanın çıkış sürecinde üretimden gelen gücümüzü kullanmıştık. 

 

Ayrıca dava açmak isteyen üyelerimize genel merkez olarak gerekli hukuk yardımını yapacağımızı, üyelerimiz için dava dilekçelerinin hazırlanacağını duyurmuştuk. Bu amaçla üyelerimiz için dava dilekçesi örneği hazırlanmıştır.  Üyelerimiz için iki tip dava dilekçesi örneği hazırlanmıştır. 

 Bunlardan ilki, değerlendirme puanından bağımsız olarak, dört yıllık görev süresi sonunda göreve son verilemeyeceğine ilişkin dava dilekçesi örneğidir. Bu davada üyelerimiz (okul müdürleri/müdür başyardımcıları/müdür yardımcıları) dört yıllık görev süresi sonunda göreve son verilemeyeceğini belirtecek, idare mahkemesinden 6528 sayılı Yasanın iptali istemiyle Anayasa mahkemesine başvurulmasını isteyecektir. Bu dava dilekçesi, Anayasa mahkemesine başvurulmasını isteyen üyelerimiz için hazırlanmıştır. Bu davanın 8 Eylül 2014 Pazartesi gününe kadar açılması yararlı olacaktır. 

 Dava Dilekçesini görmek için tıklayınız.

 Dava dilekçelerinden ikincisi, düşük puan verilerek okul müdürlüğü görevinin uzatılmamasına (esasen son verilmesine) ilişkin işlemin iptaline karar verilmesi istemini içermektedir. Bu davalar da en geç 20 Ekim 2014 Pazartesi günü açılmalıdır.

 Dava Dilekçesini görmek için tıklayınız.