Cuma, 03 Ekim 2014

IŞİD Katliamından Kaçan Kobani Halkına Gönderilmek Üzere KESK Adana Şubeler Platformu Tarafından Toplanan Yardımlar Bugün Eğitim Sen Önünden Kamyona Yüklenirken. Yardımları İle Destek Olan Herkese KESK Olarak Teşekkür Ediyoruz. .

 

KOBANÊ HALKI YALNIZ DEĞİLDİR,
KOBANÊ İÇİN SOKAĞA EYLEME DAYANIŞMAYA!

İŞİD çeteleri,15 Eylül’le birlikte 3. kez yüzünü Kobanê’ye döndü. Kobanê, IŞİD çetelerinin ağır saldırısı altında. Bolge halkları Kobanê’de İŞİD’in askeri ve teknik üstünlüğüne rağmen kahramanca direniyor. 

IŞİD’in yüzünü tekrar Kobanê’ye dönmesi, önce Kobanê'yi düşürmeye ve sonra da Rojava Devrimi’ni boğmaya yönelik bir stratejik planın parçası. 

Ve biliyoruz ki, bu tasfiye hamlesinin birçok hissedarı ve yöneticisi var. Yoksa bölgesel ve uluslararası emperyalist güçlerin desteği ve yönlendirmesi olmaksızın, basit bir katliam çetesinin bu denli hızlıca yayılıp güçlenmesi mümkün mü? 

Gün gibi ortada ki; IŞİD, Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesinde emperyalist güçler tarafından Ortadoğu halklarına karşı kullanılan bir “istikrarsızlaştırma aracı”. 

Kobanê’ye yönelen katliamcı çeteleri protesto etmek için sınıra yürüyenlere gaz bombalarıyla saldıran ve IŞİD'e açtıkları sınır kapılarını savaş mağdurlarına kapalı tutup halkların direnişi sonucu açmak zorunda kalan, IŞİD çetelerinin cephe geriliğini yapan AKP hükümetidir. 

Kurmay desteği veren, sınır geçişlerini sağlayan, trenlerle silah sevkiyatı yapan ve IŞİD çetelerine Türkiye topraklarında sağlık ve tedavi hizmeti sunan AKP hükümetinin, uygulamaya çalıştığı tampon bölge oluşturma planı da, Rojava’yı işgal planının bir parçasıdır. AKP hükümeti, tampon bölge oluşturma planını devreye sokarsa bu savaşın bütün Ortadoğu ve Türkiye’yi Kuzey kapsayacak biçimde yayılmasına davetiye çıkarmak, ateşkes ve müzakere sürecine son vererek kapsamlı savaş hazırlığını devreye sokması demektir. Doğrudan çözüm sürecine yönelik bir tehdittir. 

Halkları birbirine kırdırma politikası güden AKP iktidarı yeni Şengaller yaratmak istemektedir. Direniş ve halkların dayanışması, AKP’nin bu isteğini kursağında bırakacaktır. Uluslararası demokratik güçler, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren bu kıyım politikalarına karşı, “protesto eden” söylemlerini somut bir pratiğe geçirmeli, barışın ve halkların sesini yükseltmelidir. 

BUGÜN, KOBANÊ HALKIYLA DAYANIŞMAK, İNSANLIĞA KARŞI YÜRÜTÜLEN 
VAHŞETE KARŞI ONURLU BİR DURUŞ SERGİLEMEKTİR.

Bizler, KESK Adana Şubeler Platformu (KESK) olarak, emperyalist devletler ve bölge güçlerinin katliamcı ve işgalci politikalarını ve Ortadoğu halklarının tümüne yönelik sistematikleşen bu vahşi saldırıları protesto ediyoruz. Halklarımızı, Şengal’de, Kobanê’de yaşanan vahşete karşı seferber olmaya, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Pomak, Ermeni, Rum halklarımızı Kobane’de halkların kardeşliği ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Çünkü bu saldırı, sadece Kobanê’ye değil Ortadoğu halklarının birleşik ve ortak geleceğine, hepimizin onurumuza ve özgürlüğümüze yönelik bir saldırıdır. Bilinmelidir ki, Rojava artık başka bir ülkede değil. Sınırlar ortadan kalktı ve direniş ortaklaştı.

AKP iktidarı, IŞİD çetelerine sağladığı askeri ve lojistik desteği derhal geri çekmelidir. 
Rojava devriminde ve Kobanê savunmasında hayatını kaybedenlerin önünde saygı ile eğiliyoruz. 

Kobanê için sokağa, eyleme dayanışmaya!
Yaşasın halkların kardeşliği ve eşitliği!
Yaşasın halkların dayanışması!
 
KESK Adana Şubeler Platformu Adına
Esma KARA
Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri