“Saray Savaş Halklar Barış İstiyor” Özel

Baskı, Tehdit ve Gözaltılar Bizleri Haklı Mücadelemizden

Asla Geri Döndürmeyecektir!

Türkiye’de son yıllarda örneklerini sıkça görmeye başladığımız sendikalara, emek ve demokrasi mücadelesi yürüten kesimlere yönelik baskı, tehdit ve hukuk dışı uygulamalar artarak sürmektedir. Dün Adana Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından aranarak 24 Kasım 2015 tarihinde ifade vermek üzere Eğitim Sen Adana Şube Sekreterimiz Zeynel KETE Emniyet müdürlüğüne çağrılmıştır.

Bugün emniyette yapılan sorguda yönetim kurulu üyemize; 10.11.2015, 15.11.2015, 17.11.2015 tarihlerinde yapılan basın açıklamaları esnasında Cumhurbaşkanına hakaret içerikli “Saray Savaş Halklar Barış İstiyor” sloganı attığı gerekçesiyle Şube Sekreterimiz Zeynel KETE’nin ifadesi alınmıştır.

12 Eylül cuntasının bir sonucu olarak bugün iktidar da olan AKP, yine 12 Eylül darbecilerinin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ndemuhalif kimliğe sahip bir öğretmeni sorgulaması, yaptırımlarıyla AKP’nin 12 Eylül’ün devamı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Değerli Basın

Geçen hafta; 10 Ekim’de yaşanan katliam öncesinde Adana’da yapılan bir yürüyüş gerekçe gösterilerek, Şube Başkanımız, Şube Kadın sekreterimiz ve KESK’e bağlı sendikalarımızın yürütme kurulu üyelerini şafak operasyonuyla evlerinde gözaltına alan emniyet hıncını almamış olmalı ki bugünde Eğitim Sen Adana Şube Sekreterimiz Zeynel KETE üzerinden üye ve yöneticilerimize yönelik yeni bir mesaj vermeye çalıştıklarını anlıyoruz.

 

Ancak bizi korkutmaya çalışanların, örgütlü insanlardan daha çok korktuklarını görüyoruz. Bu telaşa gerek yok. Bizler haklarımızı, demokratik kanalları kullanarak aramaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bundan da korkulacak bir durum olmadığını kolluk kuvvetlerinin bilmesini isteriz.

Değerli Basın

Basın açıklaması yapmak en yasal ve en demokratik hakkımız iken, Adana emniyet müdürlüğü basın açıklamamızın içeriğine, nerede, ne zaman yapacağımıza ve hangi sloganları atacağımıza kadar belirlemeye çalışıyor olması bu ülkede demokrasinin nasıl işlediğinin en barız örneğidir.

AKP, giderek artan ve benzer örneklerini ancak faşist rejimlerde görebileceğimiz baskıcı, anti demokratik ve yok etmeye dayalı politikalarına boyun eğmeyen ve sesini yükseltenlere karşı büyük bir tahammülsüzlük göstermektedir. Şafak baskınları ve gözaltı operasyonları ile bizleri sindirmeye ve tamamen susturmaya çalışmaktadır.

Yıllardır karşısında en küçük bir muhalif ses istemeyen siyasi iktidar, 1 Kasım seçimlerinde aldığı yüzde 49,5 oy oranından aldığı cesaretle mücadeleci kimlikleri ile öne çıkan sendikaları, emek örgütlerini baskı ve gözaltı operasyonları ile hizaya getirebileceğini sanarak büyük bir yanılgı içindedir. Adana’da yaşanan soruşturmalar, gözaltılar tamamen haklı mücadelemizi yıpratmaya ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturarak sendikal mücadeleyi zayıflatmaya yöneliktir.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sesiz kalmayacağız. Adana’da yaşanan bu soruşturmaların baskı ve yıldırma amaçlı olduğu ve tıpkı öncekiler gibi asıl amacın gözdağı olduğu açıktır. Nereden gelirse gelsin baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceğimiz bilinmelidir.

Genelde Emek ve Demokrasi güçleri, Özel de ise Eğitim Sen üzerindeki bu soruşturma furyasından bir an önce vazgeçilmesini, bizleri böylesi yöntemlerle korkutacağını ve sindireceğini sananlar, daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklarını bilmelidir! 24.11.2015

KESK – DİSK – TMMOB – ADANA TABİP ODASI

Kurumlar Adına

Ahmet KARAGÖZ 

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 2360 defa Son Düzenlenme Salı, 24 Kasım 2015 18:04