Rotasyon Uygulamasında İlk Perde: Deneyimli Öğretmenler Emekliliğe Zorlanıyor! Özel

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulumuzun `Rotasyon Uygulamasında İlk Perde: Deneyimli Öğretmenler Emekliliğe Zorlanıyor!` başlıklı açıklama metnidir. 


 

 

Eğitim hizmetinde tasfiye ve sürgün politikalarının vücut bulmuş hali olan rotasyon uygulaması için tercihler bugün başladı. Yaklaşık 13 bin öğretmenin tercihine sunulan okul sayılarındaki yetersizliğin ilk sonucu ise deneyimli öğretmenleri emekliliğe zorlamak oldu!   

Öğretmenlerin haklarını ve rotasyon uygulamasının eğitim hizmetinde yaratacağı olumsuz sonuçları gözetmeyen MEB, tasfiye ve sürgün politikasındaki bu ısrarıyla eğitim hizmetine büyük bir darbe indirmektedir. Üzülerek belirtmek gerekir ki sendikamızın ısrarcı çağrılarına kulak tıkayan, rotasyona karşı yürüttüğümüz mücadelede sendikamızı yalnız bırakan ve emekçilerin haklarını değil, siyasi çıkar ilişkilerini korumayı amaç edinen sendika yönetimleri de en az Milli Eğitim Bakanlığı kadar bu yıkımın sorumluluğunu taşımaktadır.

Eğitim yöneticilerini tasfiye eden, kadrolaşmayı öncelikli amaç olarak gören ve rotasyon uygulamasıyla öğretmenleri tasfiye ve sürgün kıskacına alan MEB`e karşı eğitim emekçilerinin ortak mücadelesi yükseltilemediği takdirde, yarının ne getirip ne götüreceğini görmek için kahin olmaya gerek yoktur! 

Bugün hem öğretmenlerin aile yaşantısını hem de okullardaki çalışma ortamını alt-üst edenler, bu politikalara sessiz kalanlar ve göstermelik muhalefet edenler bilmelidir ki, sendikamız Eğitim Sen örgütlü gücüyle emekçilerin haklarını ve çıkarlarını korumaktan bir an olsun vazgeçmeyecek ve bu gidişata izin vermemek için tüm gücünü seferber etmekten asla imtina etmeyecektir! Yargı kararlarını yok sayanlar ve hukuksuz uygulamalarda ısrarcı olanlar bu gerçeği asla unutmamalıdır! Eğitim Sen olarak sorunlarımızın kalıcı çözümü için tüm eğitim emekçilerini bugünü ve yarınına sahip çıkabilmek adına örgütlü mücadeleye davet ediyoruz. 

Okunma 2191 defa