DOĞAL PARK HALKINDIR, HALKIN KALACAKTIR!

DOĞAL PARK HALKINDIR, HALKIN KALACAKTIR!
Burada yaşayanlar, Doğal Park’ın sahipleri olarak;
Parkımızın özleştirilmesine, girişin paralı yapılarak ticari alan haline getirilmesine, doğallığının bozulmasına izin vermeyeceğiz!
Doğal park içinde inşaat faaliyeti başlatıldı ve parkın büyük bölümü dikenli tellerle halka kapatıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN’in açıklamalarına göre, parkın içine “Jurassic Park” yapma kararı alınmış. Bir firma ile 15 yıllık bir anlaşma yapmışlar. “Yap Birlikte İşletelim-Devret” şeklinde anlaşmaya göre, ödenecek giriş ücretlerinden belediye de para kazanacakmış.


100. Yıl Halkı olarak Çukurova Belediyesine soruyoruz.
1) Nerden çıktı bu proje? Sizden “Jurassic Park” isteyen oldu mu? Halkın böyle bir isteği olduğunu ve bundan memnun olacağını neden çıkardınız? Anket mi yaptınız? Neden bizim ne düşündüğümüz sorulmadı? Bilmelisiniz ki, bizler sizin kadar “Dinozor” meraklısı değiliz.
2) Tamam, diyelim ki Adanalıları dinozorlarla tanıştırmak “HALKÇI” belediyecilik anlayışınızın olmazsa olmaz bir gereğidir. Bunu yapmak için bula bula bölgenin tek yeşil alanı olan Doğal Parkı mı buldunuz? Bu çok kıymetli projenizi gerçekleştirmek için başka yer mi yoktu? “Yeşil alanlarınızı özelleştireceğiz ve bundan para kazanacağınız” diye mi oy istemiştiniz bizlerden?
3) Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN Doğal Parkın “ATIL” olduğunu bunu gidermek için projeyi hayata geçirme ihtiyacı duyduklarını özel olarak vurguluyor. Bu sözü bir yerlerden hatırlıyoruz. Aytaç DURAK da göz koyduğu, rant elde edeceği alanlar için önce böyle söyler, sonra bilindiği gibi icabına bakardı. Seyhan Nehri kenarlarında, Merkez park içinde babasının mali gibi 49 yılığına kiraya verdiği kamusal alanlar halen halka, parası olmayanlara kapalı. Sizce ne oluyor Sayın Soner ÇETİN? Neden aynı söylemi kullanıyorsunuz? Sadece hatırlatalım; Bir kamusal yeşil alan eğer “ATIL” ise seçilmiş bir kamu görevlisinin yapması gereken o alanı daha güzelleştirmek, geliştirmek ve işlevsel kılmak olmalıdır. Sizin yapmaya çalıştığınız gibi o alanı özelleştirip halkın elinden almak, o alana girişi paralı hale getirmek değil. Halkın malı olan yeşil alandan para kazanmak düşüncesi bile ayıptır. Çukurova Belediyesi bu kadar zor duruma mı düştü, üç kuruş para için halkın malına el koyuyorsunuz?


4) Doğal Park iddia edildiği gibi “ATIL” değildir. Çevrede yaşayanların sık kullandığı, sabah ve akşam spor yaptığı, hafta sonları piknik yapanların olduğu, çok çeşitli ve yetişkin ağaçların bulunduğu, çeşitli kuşların yaşadığı ve en önemlisi de bölgenin tek yeşil alanıdır. Belediye tarafından kasıtlı olarak bakımsız bırakıldığı da gerçektir. Parkın içinde bulunan havuzlar bir türlü çalışır hale getirilmedi.
5) Parkın Üçte birinin özel şirkete kiralandığı söylenmektedir. Bu iddia doru değildir. Çıplak göz ile rahatlıkla görüleceği gibi, parkın yarısından fazlası dikenli tellerle çevrilmiştir.
6) “Jurassic Park” gürültüsüyle, işleyişiyle parkımızın bütün doğallığını bozacaktır. Çukurova Belediyesi bu projeyi uygulayamayacaktır. Yol yakınken, parkımıza daha fazla zarar vermeden vazgeçmeye, parkı eski haline getirmeye, dikenli telleri biran önce kaldırmaya davet ediyoruz. 
Projenin iptali istemiyle başlattığımız imza kampanyamız devam etmektedir. Ayrıca, projenin iptali için dava açmak üzere hukukçular ile görüştüğümüzün, yasal yolarla da başvuracağımızın bilinmesini istiyor, projenin biran önce durdurulmasını talep ediyoruz.
DOĞAL PARK HALKINDIR, HALKIN KALACAKTIR!


100. YIL HALKI

 

Okunma 2732 defa Son Düzenlenme Salı, 14 Temmuz 2015 13:36