İran’da Sendikacılara Yönelik Baskılara Son Verilmelidir! Özel

İran: İsmail Abdi’yi derhal serbest bırakın

İran devletinin örgütlenme ve ifade özgürlüğü haklarına yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. daha önce defalarca insan hakkı ihlallerine imza atan İran Devleti bu sefer sendikacılara yönelik baskı ve şiddet politikasını arttırmaktadır.

Eğitim Sen`in kardeş örgütü olan İranlı Öğretmenler Sendikası (ITTA) Genel Sekreteri İsmail Abdi geçen hafta Eğitim Enternasyonali Dünya Kongresi`ne katılmak için yaptığı vize başvurusunun hemen ardından tutuklanmıştır. Dünya Kongresi`ne delege olarak katılacak olan bir diğer sendika temsilcisi Peyman Nodian`ın ise pasaportuna geçen ay el konulmuştur. Tüm bu yaşanan hukuksuzluklar İran devletinin demokrasi ve insan haklarını hiçe saydığının kanıtıdır. 

171 ülkeden 396 eğitim sendikası ve örgütünün bağlı olduğu Eğitim Enternasyonali`nin 7. Dünya Kongresi`ne katılmaları devlet zoruyla engellenen İran`lı sendikacıların sesini her yerde duyurmak bizlerin görevidir. Eğitim Sen olarak İran devletinin bir an önce Sayın Abdi`yi serbest bırakması ve Sayın Nodian`ın seyahat hakkını engellememesi için İran Devleti`ne taleplerimizi içeren uyarıcı bir mektup gönderdik. Ayrıca üyelerimizin İran`lı sendikacılarla dayanışması için başlatılan imza kampanyasına destek vermesi için çağrıda bulunuyoruz.

İran devleti bir an önce Genel Sekreter İsmail Abdi`yi serbest bırakmalı, sendika temsilcisi Peyman Nodian`ın pasaportunu iade etmelidir. Dünyanın her yerinde parasız, anadilinde, demokratik ve laik eğitim için örgütlenen eğitim sendikaları olarak yoldaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Herkesi İranlı sendikacılara destek vermek için imza kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz.

İmza Kampanyasına destek vermek için linki tıklayınız.

 

Sendikamızın İran Devleti`ne gönderdiği mektubun İngilizce‘sini okumak için tıklayınız. 

Sendikamızın İran Devleti`ne gönderdiği mektubun Türkçe‘sini okumak için tıklayınız.  

Okunma 2901 defa Son Düzenlenme Cuma, 10 Temmuz 2015 15:44