OKUL MÜDÜRÜNÜN DARP EDİLMESİ SENDİKALAR TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ. Özel

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) -Adana’nın Seyhan İlçesi’nde bulunan Malazgirt Ortaokulu müdürü okula giren iki kişi tarafından darp edildi. Eğitim Sendikalarına üye öğretmenler dün okul önünde toplanarak yaşanan saldırıyı kınadı.

 

İddialara göre, Seyhan ilçesi Barış mahallesinde bulunan Malazgirt Ortaokulu’na gelen iki kişi okul içerisine veli olduklarını söyleyerek içeri girdi. Okul içerisinde dolaşan kişileri, okul dışından gelen okul müdürü Süleyman Mihricihan görerek, “Burada ne arıyorsunuz, yardım edebileceğim bir şey var mı?” diye sordu. Ancak 18 ila 20 yaşlarında olan iki kişi “sen bize yardımcı olamazsın” diyerek okul müdürüne saldırdı. Çeşitli yerlerinden darp edilen okul müdürünü gören öğretmenler durumu hemen polise ve ambulansa haber verdi. Olayı gerçekleştiren kişiler ise kaçarak kayıplara karıştı.

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, çeşitli sendikalara bağlı eğitim çalışanları okul önünde bir araya gelerek durumu basın açıklaması ile kınadı. Öğretmenler adına konuşma yapanTürk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun ,Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ve Eğitim Sen Adana İl Temsilcisi Ahmet Karagöz, Okul Müdürü Süleyman Mihrican’a yapılan saldırının tüm öğretmenlere yapıldığını söyledi.

 

BU TÜR ÇİRKİN OLAYLAR ÇÖZÜLMELİ

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun Okul Müdürü Süleyman Mihricihan’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Dolgun okul öğretmen ve idarecilerinin sahipsiz olmadığını vurgulayarak, öğretmene yapılan bu tür çirkin olayları Milli Eğitim Bakanlığı’nın çözmesi gerektiğini aktardı. Öğretmen ve idarecilerin öğrencilerin geleceği ile ilgili çalıştıklarının kaydeden Dolgun, “Okullarda can güveniliği yok. Öğretmenler sınıflarda ders işleyemez hale geldiler. Bizler Sendika olarak öğretmen ve idareci arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu olayın bir daha yaşanmaması konusunda başta Adana Valisi olamak üzere Adana İl Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz. Öğretmenin can güvenliğini sağlamak sizlere düşüyor “ dedi.

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Türk Eğitim Sen Adan 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ise, hiçbir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin Süleyman öğretmene geçmiş olsun ziyaretine gelmediğini ileri sürdü. Yapılan saldırının tüm öğretmenlere yapıldığı kaydeden Köse, olayın faillerinin yakalanarak cezalandırılmasını, ve öğretmenlerimizin güvenliği için gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını isteyerek, “Okullarda güvenliğin sağlanması konusunda hiçbir adım atılmamaktadır.. Biz biliyoruz okullarda can güvenliğimiz yoktur. Basına yansımıyor ama okullarda bu olaylar sıklıkla yaşanıyor. Bu olaylar çok ciddi manada tırmanış göstermektedir. Şuanda eğitim çalışanlarının hayati tehlikesi üst sınırda, can güvenliği yoktur. Gerekli tedbirler alınmalıdır. Öğrenci velileri çocuklarınıza sahip çıkın. Eğitim öğretim durursa ciddi sıkıntılar ortaya çıkar. Çocuklara bakıyoruz başı boş dolaşıyor. Eline bıçak demir alan terör estiriyor” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ise bu tür olayların bir daha yaşanmaması konusunda tepkisini dile getirdi. Karagöz, “Süleyman öğretmene geçmiş olsun diliyoruz. Valinin öğretmeni hakaret etmesi gibi olaylar yaşanıyor. Süleyman öğretmen yalnız değildir. Öğretmenler itibarsızlaştırılıyor. 2014- 2015 Eğitim öğretim yılının başında okullarımızda yetiştirdiğimiz 250 bin başarılı öğretmenimiz alınıp özel okullara gönderilmektedir. Bir yandan öğrencilerimiz alınıp özel okullara gönderilirken, bizler başarısız gösterilmek istendik.. 2.’si bakın 250 bin öğrenciden bahsediyorum. 250 Bin öğrenci 250  yeni okul, 10 bin öğretmen demektir. Bu kadar öğretmenin norm kadro fazlası düşürülmesi anlamına geliyor bu. İtibarsızlaştırma burada başladı. Eğitim özelleştirilmek isteniyor. Gün birlik olma günüdür. Öğretmene yaptığı iş üzerinden bakmak lazım. Sendikal ve siyasal kimlik üzerinden öğretmene bakılmamalıdır. Süleyman öğretmene geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Olayı gerçekleştirenlerin bir an evvel yakalanıp cezalarını çekmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Okunma 2972 defa