Karma Eğitimi Ortadan Kaldırmayı Hedefleyen Zihniyet Taciz Timi Kurdu! Özel

Karma Eğitimi Ortadan Kaldırmayı Hedefleyen Zihniyet Taciz Timi Kurdu!

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G. kendisi de bir kadın olmasına rağmen erkek öğrencilerden kız öğrencileri taciz etmeleri için bir tim kurmaya çalışmaktadır. Müdür yardımcısı kız öğrencilerin mini etek ve tayt giymelerini gerekçe göstererek sınıf başkanları ile bir toplantı düzenlemiştir. Toplantıda "Erkek öğrencilerden bir taciz timi oluşturacağını; bu timin önce kız öğrencileri uyaracağını daha sonra ‘kız öğrenciler uyarılara aldırış etmezse` onları taciz ettireceğini" söylemiştir. AKP`nin mecliste sergilediği tavırdan sonra kendi atadığı müdürler aracılığıyla tacizi, şiddeti, tecavüzü örgütlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

 

Kız öğrencilere yönelik şiddeti haklı çıkaran, meşrulaştıran bu uygulamayı planlayan, daha sonra sınıf başkanları ile bunu konuşan ve gerçekleştirmek isteyen müdür yrd. Filiz G. bu konu okulda görev yapan duyarlı öğretmenler tarafından Öğretmenler Kurulu toplantısında açılınca yaptığını savunmuş ve savunması üyelerimiz tarafından tutanaklara geçirilmiştir. Kendisi daha önce görev yaptığı Kepez Lisesi`nde de aynı şeyi yaptığını söylemiş ve yönteminin etkili olduğunu iddia etmiştir. Yani daha önce de işlediği suçu itiraf eden Filiz G. bu tavrıyla kız öğrencilerin başına gelebilecek tüm eril şiddetin sorumlusudur. Filiz G.’nin bu tavrı suça teşvik etmekten başka bir şey olarak değerlendirilemez. Tacizi, tecavüzü, şiddeti kadınların suçu olarak gören kadınları hem mağdur hem de suçlu haline getiren erkek egemen sisteme lanet okuyor, okullarda bu zihniyetle yöneticilik yapan Filiz G. başta olmak üzere onunla aynı safta yer alan atanmış tüm müdürlere karşı Eğitim Sen`lilerin her yerde demokratik mücadelesini yürüteceğini herkese hatırlatmak istiyoruz. Yaşanan akıl almaz olayı toplumda artan kadın düşmanlığından bağımsız görmüyor; erkek egemen sistemin şimdiye kadar kadınların bedeni, kimliği ve emeği üzerinde kurduğu denetimin son aşaması olarak değerlendiriyoruz. Buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz; kadınlar;

* Mini Etek Giydiği İçin Değil,

* Sokağa Çıktığı İçin Değil,

* Okula Gittiği İçin Değil,

* Çalıştığı İçin Değil,

* Bekar Olduğu İçin Değil,

sadece kadın oldukları için erkek egemen sistemin şiddetine maruz kalıyorlar. Egemen erkeklik evde, sokakta, iş yerinde ve nihayet okulda tacizi, şiddeti örgütlediği için geçen ay 26 kadın öldürüldü, yedi kadına tecavüz etti; 24 kadına zorla fuhuş yaptırdı; 36 kadın ve kız çocuğunu yaraladı; 13 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Mağdurların tek ortak noktası kadın olmalarıydı!

Kadınları yaşamın hiçbir noktasında eşit ve özgür şekilde görmek istemeyen AKP öncülüğündeki erkek sistem eğitim alanında karma eğitimi ortadan kaldırmayı kafasına koymuştur. Şura tartışmalarından da hatırlanacağı gibi, karma eğitimi istemeyenlerin gerekçelerinden biri de okullarda kız öğrencilere yönelik artan erkek şiddetiydi. Bugün Antalya`da yaşanan olay bu zihniyetin bir sonucudur. Hem tacizi örgütle, tecavüze sessiz kal, cinayete tahrik indirimi ver sonra da kadınlar sokağa çıkmasın, okula gitmesin, otobüse binmesin diye bağır. Bizim bu politikalara artık tahammülümüz yok. suçlu da sendin, suça zemin hazırlayan da…

 

Eğitim Sen`li kadınlar olarak özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelemizi bu dönemde yükseltmeye ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün Atatürk Anadolu Lisesi`nde duyarlı öğretmenler tarafından ortaya çıkarılan gerçekler, okullarımızın hangi zihniyetle yönetilmek istendiğini bir kez daha göstermiştir. Ancak bizler dün de sineye çekip acılarımızla yas tutmadık bugün de tutmayacağız. Bu sabah itibariyle Eğitim Sen Antalya Şube Başkanımız okul müdür yardımcısı Filiz G. hakkında ‘görevden çekilerek soruşturmanın başlatılması` için hukuki süreci başlatmıştır. Bugünden itibaren Eğitim Senli eğitim ve bilim emekçileri konunun takipçisi olacak; olayın geçtiği okul önünde ve alanlarda demokratik mücadele başlatılacaktır. Herkesi taciz, tecavüz ve şiddeti üreten erkek egemen yapıya karşı ses çıkarmaya çağırıyor, okullarımızın cinsiyetçilikten arındırılması için mücadelemize katılmaya davet ediyoruz.

 

Yaşasın Kadın Dayanışması!

Cinsiyetçi Eğitime Son!

Eğitim Sen Adana Şube Kadın Meclisi

Esma KARA

 

Şube Örgütlenme Sekreteri

Okunma 2290 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 21 Şubat 2015 13:13