Halkçı Bütçe, Demokratik Türkiye Diyen Emekçiler Buluştu! Özel

Paranın, yolsuzluğun ve adaletsizliğin saltanatına karşı "Saraylar değil, ekmeğimiz büyüsün" diyen binlerce emekçi yurdun dört bir yanından gelerek Ankara`da buluştu.

2015 yılı bütçe görüşmeleri Meclis Genel Kurulu‘nda devam ederken Türkiye‘nin dört bir yanından gelen emekçiler, emekten yana halkçı bütçe talebiyle bugün Ankara‘da buluştu. KESK ve DİSK‘in çağrısıyla bir araya gelen binlerce emekçi yoksulluk ve yolsuzluğa karşı sesini birleştirdi. 

 

Sabah saatlerinden itibaren Hipodrom‘da toplanmaya başlayan emekçiler sloganlarla mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı`na yürüdü. TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği‘nin yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütünün de destek verdiği yürüyüşün ardından KESK Eş Başkanı Lami Özgen ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko birer konuşma yaptı.

"Diyanete ve savaşa diğer bakanlıklar bütçesi kadar para ayrıldı"

 

KESK Eş Başkanı Lami Özgen, mitingde yaptığı konuşmaya, 12 darbesi sırasında yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren‘i anarak başladı. AKP‘nin halktan topladığı ağır vergilerle "baskıcı ve sömürücü yeni bir rejim" inşa ettiğini belirten Özgen, hükümetin devleti şirketleştirip kamusal hizmetleri piyasalaştırdığını söyledi. 

Özgen, "Kaç-Ak Saray`ın maliyeti bile devlet sırrı. Cumhurbaşkanlığı ödeneği yüzde 100 artırıldı. TOMA‘lara, gaz bombalarına milyonları ayırdılar. Saltanatlarını korumak için. Asgari ücrete günlük 1 TL, diyanete ve savaş harcamalarına neredeyse diğer tüm bakanlıkların harcamasına denk bir pay ayrıldı. İmamlar cüzdan ve vicdan arasına sıkışmış durumda vaazlar veriyor. Savaşa karşı, barış ve kardeşlik vaazı verenler suçlu ilan edilip, görevden alınıyor. Yine de utanmadan bütçeden en çok harcamanın personel giderlerine ayrıldığını söylüyorlar" diye konuştu. Bütçe görüşmelerini sessizlikle izleyen Türk-İş ve Hak-İş`e "Neredesiniz?" dedi.

"Batsın o itibarınız!"

 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise Erdoğan`ın Ak Sarayı itibar olarak savunmasına tepki göstererek,   "Bu ülkede altın kadehten tasarruf olmuyor ama işçi ücretlerinden tasarruf oluyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinden tasarruf ediliyor" sözlerini kullandı. Bu nedenle Türkiye`de 11 ayda 1723 işçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini ifade eden Beko,   işçilerin yaşamından, ekmeğinden, haklarından tasarruf edilirken saraylardan edilmediğini belirterek, "Batsın o itibarınız!" dedi. 

Miting Grup Kibele`nin verdiği konserle sona erdi. 

Fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Okunma 2401 defa Son Düzenlenme Salı, 16 Aralık 2014 11:26