Polis, Sağlık Emekçilerinin Bütçe Taleplerine Gaz Bombası ile Saldırarak Yanıt Verdi! Özel

20 Kasım Ankara'da Sağlık Emekçilerine yapılan polis saldırısı ve gözaltıları protesto etmek için KESK Adana şubeler platformu üyeleri İnönü parkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı grup adına SES Adana Şube başkanı Tekin Müjde yapmıştır.

Polis, Sağlık Emekçilerinin Bütçe Taleplerine Gaz Bombası ile Saldırarak Yanıt Verdi!

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

20 Kasım 2014 Tarihinde TBMM Dikmen Kapısı önüne Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşmeleri devam eden 2015 bütçesi görüşmelerinde sağlık bütçesine ilişkin eleştiri ve taleplerini iletmek isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES ) üyelerine polis gaz bombaları ile saldırdı. Aralarında SES Genel Başkanı Gönül Erden ve MYK üyelerinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınırken dört arkadaşımızda yaralanmıştır.

 



 Konfederasyonumuz KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri AKP Polisinin bu akıl almaz saldırısını protesto etmek için Ankara Güvenpark`ta toplanmışlardır. Güvenpark’ta toplanan kitleye de AKP Polisi gaz bombalarıyla saldırıda bulunmuş ve aralarında BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, Eğitim Sen Basın Yayın Sekreteri Mesut Fırat ve Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit`in de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına alınmışlardır. Burada da yapılan saldırının ardından gözaltı sayı 17 kişiye ulaşmıştır.

Türkiye de; iş cinayetlerinin, taşeron çalışmanın, sorgusuz sualsiz işten atmanın, yolsuzluğun, hukuksuzluğun serbest olduğu ve AKP’nin “Yeni Türkiye”sinde hak arama mücadelesinin fiilen yasaklandığı, demokratik tepkilerin şiddetle bastırıldığı bir süreci yaşıyoruz.


 Saldırıda aralarında sendika MYK’larımızın da olduğu yönetici ve üyelerimiz yaralanmış, gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınan ve yaralanan arkadaşlarımız şunlardır:

Gözaltına Alınıp Serbest Bırakılan Arkadaşlarımız:

1. GÖNÜL ERDEN (SES Genel Başkanı)
2. NAZIM KARAKURT (BTS Genel Başkanı)
3. MESUT FIRAT (EĞİTİM SEN BASIN YAYIN SEKRETERİ)
4. EBRU YİĞİT (EĞİTİM SEN MERKEZ KADIN SEKRETERİ)
5. İBRAHİM KARA (SES MYK Üyesi)
6. ŞİNASİ DURSUN (SES MYK Üyesi)
7. FİKRET ÇALAĞAN (SES MYK Üyesi)
8. HÜSNÜ YILDIRIM ( SES ANKARA)
9. MEHTAP KARAOĞLAN ( SES ANKARA)
10. HIDIR DOĞAN (SES BAKIRKÖY)
11. FİKRET BULUT (SES BAKIRKÖY)
12. BULUT HASKİOĞLU (SES HATAY)
13. ADNAN VURAL (SES ANKARA)
14. ASLIHAN HAN ÖZDEMİR (SES ESKİ MYK ÜYESİ)
15. DENİZ ÇELEBİ (SES)
16. HÜLYA YILDIR (SES)
17. ONUR KARAHANCI (SES-TTB)

Yaralı Arkadaşlarımız:

1. GÖNÜL ERDEN (SES Genel Başkanı)
2. YILMAZ BOZKURT ( SES MERSİN)
3. ERDAL TURAN (SES ANKARA)
4. BULUT HASKİOĞLU (SES HATAY)

AKP’nin son günlerde diline dolandırdığı “kamu güvenliği” gerekçesinin arka planında yatan asıl amacın demokratik hak arama mücadelesinin ve toplumsal muhalefetin bastırılması olduğu her geçen gün netleşmektedir. Anayasal haklarımız dahi “kamu güvenliği” yalanıyla engellenmekte, ihlal edilmektedir.

Emekçilere yasaklanan bir Meclis halkın meclisi olamaz. Bırakalım şeffaf ve katılımcı bütçe hazırlamayı, bütçeye ilişkin Meclisin kapısında bir açıklamaya dahi tahammül edemeyen AKP’nin hazırladığı bütçe talanın, yolsuzluğun, savaşın bütçesi olduğu ve oldubittiye getirilmek istendiği kanıtlanmıştır.

Korkunun ecele faydası yoktur. Hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltmeye; AKP’nin emek karşıtı sermaye yanlısı politikalarını, Yoksulluğun, Yolsuzluğun, Rantın ve Savaşın Bütçesi’ni teşhir etmeye devam edeceğiz.

KESK Adana şubeler platformu olarak; polisin sınır ve hukuk tanımaz bu saldırısını protesto ediyor, saldırı talimatı verenleri kınıyoruz. 21.11.2014

KESK Adana Şubeler Platformu Adına
TEKİN MÜJDE
SES Adana Şube Başkanı

 

Okunma 2408 defa Son Düzenlenme Cuma, 21 Kasım 2014 15:03