AKP İçte ve Dışta Ülkeyi Savaşa Sürüklüyor! Özel

Değerli Basın ve Kamuoyuna;
AKP İçte ve Dışta Ülkeyi Savaşa Sürüklüyor!
AKP’nin içe ve dışa karşı sürdürdüğü savaş politikaları “savaş tezkeresi” ile birlikte tehlikeli bir tırmanışa geçti. Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar oluşturmaya başladı. Bu politikaların, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur.


 Bilindiği gibi Kobani 24 gündür uluslar arası bir çete örgütü olan IŞİD’in kuşatması altında, IŞİD Çetesinin saldırıları özünde emperyalizmin, Rojava’da halkın kendi kaderini belirleme iradesine yapılan kanlı bir müdahaledir. Rojava kantonlarında kurulan ve insanlığın ortak değerlerine sahip çıkarak, Ortadoğu’nun çözümsüz kalan sorunlarına umut olan devrimi boğma girişimi anlamına gelen bu kuşatma ancak halkların ortak mücadelesi ile kırılabilir,
Emperyalizm halkların bağrına bıçak saplamak istiyorsa, buna karşı halklar da birbirine sahip çıkarak bu hançeri olduğu yerden çıkaracak ve faşizmin göğsüne saplayacaktır. Günlerdir Kobani halkı ile omuz omuza olduğunu göstermek için sınırda, alanlarda olan halka ve emekçilere yönelik AKP hükümetinin saldırıları sınır tanımaz boyutlara varmış, pek çok kentte sokağa çıkma yasakları konulmuş, onlarca insan IŞİD ve AKP polisinin saldırıları sonucu yaralanmış, 14 yurttaşımız hayatını yitirmiştir.
Savaş yok etmektir!


 Kobane’de ilerici insanlığın, kendi yaşam hakkını, kadının özgürleşmesini, kendi geleceğini, kendi toprağını savunmak için IŞİD’e karşı verdiği dişe diş mücadele ve onurlu direniş, karanlığa karşı verilen bir insanlık direnişidir. Ortadoğu’da insanlığa yeni ve ilerici bir ufuk açma, yok etme değil, var etme direnişidir.
Ya barbarlık ya insanlığın geleceği!
AKP’nin IŞİD’le gericilik akrabalığı vardır. AKP, tekçi zihniyetiyle, yaşam biçimimize müdahale ederek, kendinden başka hiç kimseye, hiçbir farklılığa yaşam hakkı tanımamaktadır. Her gün kardeşi, akrabası, komşusu boğazlanan Kürt ve Türk halkının beklediği çözüm süreci, savaş politikalarıyla yok edilmekte, her yer yangın yerine çevrilmekte, halkları, AKP politikalarına biat etmeye zorlamak için savaş kışkırtılmaktadır.


 Emekçilerin savaştan çıkarı yoktur!
Emekçiler, savaş politikalarından yana olamaz, Kobane’de ölüm-kalım mücadelesi veren, ilerici insanlığın katliamına sessiz kalamaz,
İçeride çözüm sürecinin sona erdirilmesi, iç savaş riskinin adım adım büyütülmesi, yeni Roboskiler, Sivaslar yaşanmasına neden olacaktır. Bu savaş kışkırtıcılığı karşısında AKP’nin savaş politikalarına dur demek emekçiler için tarihi bir görevdir.
“Bir savaşta sadece insanlar ölmez, insanlık da ölür. Sessizlik saf tutmaktır, bizim safımız insanlıktır.” AKP, bizi içte ve dışta savaşa sürüklüyor, “SAVAŞI DURDURALIM” şiarıyla, bugün tüm illerde, “ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANIYORUZ, ALANLARDA İNSANLIĞA SES VERİYORUZ!”
Eğitim Sen olarak bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız Bugün Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak, 9 Ekim’de de KESK bileşenleriyle ile birlikte iki gün süre ile iş bırakacağız. Tüm emek ve demokrasi güçlerini; yasaklara, baskılara ve zulme karşı bugün ve yarın için iş bırakmaya, alanlara çıkmaya çağırıyoruz.08.10.2014
Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 2717 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 08 Ekim 2014 13:04