DİSK 'Öğretmenime Dokunma' eylemine destek verdi Özel

Adana'da her akşam Atatürk Parkı'nda yapılan "Öğretmenime Dokunma" eylemine DİSK Adana Bölge Temsilciliği destek verdi.
Çoğu Eğitim Sen üyesi açığa alınan 11 bin 301 eğitim emekçisinin görevine iade edilmesi için her akşam Atatürk Parkı'nda KESK'in çağrısı ile bir araya gelen vatandaşlar "Öğretmenime Dokunma" demeye devam ediyor.

Bu akşamki eyleme DİSK Adana Bölge Temsilciliği "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları ile destek verdi. Basın açıklamasını okuyan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, KHK'lerle emekçilerin açığa alınmasının iş güvencesini hedeflediğini dile getirdi.

AÇIĞA ALMALARDAN TÜM YURTTAŞLAR OLUMSUZ ETKİLENDİ

Sözlü sınav ve sözleşmeli çalışmayı dayatan hükümetin emekçileri tamamen güvencesizleştirerek daha ucuza, kölece çalıştırırken iktidarın politikalarına da itiraz etmemelerini hedeflediğini söyleyen Gündoğdu, sendikal faaliyetler ve Demokratik barışçıl eylemler gerekçe gösterilerek yaşanan açığa almalar ve ihraçların hukuksuz olduğunu belirterek açığa alınanın yalnız kamu emekçileri değil tüm yurttaşlar olduğunu ifade etti.

Kamuda yaşanan ve tüm yurttaşları tehdit eden darbeci zihniyete karşı mücadelenin hak olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Eğer bu hukuksuzluklarda ısrar edilirse her okul, her hastane, her üniversite emekçilerin, öğrencilerin, velilerin, hastaların demokrasi mücadelesi vereceği alanlar olacaktır" dedi. Açıklamanın ardından eylem oturma eylemi ve forum şeklinde devam etti. (Adana/EVRENSEL)

Okunma 1586 defa