Karagöz; 'Darbeyi yapan öğretmen değil' Özel

Hatice ÇATALYÜREK (ÖZEL HABER)-Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'de bir milat yaşandığını dile getirerek, özellikle toplumun muhalif kesimlerine yönelik bir saldırı olduğunu işaret etti.
Karagöz; 'Darbeyi yapan öğretmen değil'Karagöz “Başta cemaate yakınlığı bilinen 50 bin civarında bir öğretmen açığa alındı. Bunların içerisinde 28 bin  öğretmen arkadaşların savunmaları dahi alınmadan hepsi ihraç edildi. Biz burada şunu görüyoruz, hukuğun en temel ilkeleri bile ayaklar altına alındı. Savunma hakkı kutsaldır. Savunma hakkını Kanun Hükmünde Kararnamelerle eline alarak, insanları devlet memurluğundan ihraç etmiştir. Bu darbeyi yapan öğretmen değildir. Öğretmenlerin bu şekilde hukuksuzca meslekten alınması, açığa alınması, ardından ihraç edilmesi bizi ciddi anlamda üzmüştür” diye konuştu .'GÖZÜ YAŞLI ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENİNİ ARIYOR'

Karagöz konuşmasında “Burada sadece mağdur olan öğretmenler değil, öğretmenler üzerinde aslında toplumda cezalandırılıdı. Eğitimcilerin pedagoji diye bir kavramı var.   Öğrenciyi anlamaya yönelik, kendini öğrencinin yerine koyma, empati kurma ve çocuğun psikolojik gelişimini takip eden evreler vardır. Bunu en iyi takip eden öğretmenleridir. 19  Eylül 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başladı. Sınıflarında öğretmenini arayan 10'larca gözü yaşlı öğrenci gördük. Bu darbe sürecinden bu yana önce 28 bin daha sonra bilimsel laik eğitimden asla taviz vermeyen, iş ve ücret güvencesini hiç bir platformda pazarlık konusu yapmayan, Kesk'e bağlı Eğitim-Sen üyelerine saldırıldığını görüyoruz. Şu an Türkiye'nin örgütülü olduğumuz tüm illerinde 11 bin 300 arkadaşımız tekrar açığa alınmıştır” açıklamasını yaptı.

'BİR ÜLKENİN HUKUĞU HER YERDE AYNI İŞLEMELİDİR'

Dersim'de görev yapan öğretmenlerin görevlerine yeniden döndüğünü ifade eden Karagöz, “Eğitim- Sen üyeleri halkla bütünleşince, gerçekten demaokratik her türlü tepkiyi koyunca, siyasal iktidar geri adım attı. Dersimde'ki arkadaşlarımız görevlerine dönmüş durumdalar. Bu bizi son derece mutlu etti. Ancak aynı gerekçeyle Türkiye'nin dört bir yanında açığa alınan arkadaşlarımız hala bu mağduriyeti yaşıyor. Bir ülkenin hukuğu her yerde aynı işlemelidir. Yanı başımızda Hatay ilinde 928 öğretmenimiz açığa alındı. İlimizde ise açığa alınan 6 Eğitim-Sen üyemizden1 arkadaşımız, 2. gün yanlışlık yapıldı gerekçesiyle göreve iade edildi. Şu an 4 öğretmen arkadaşımız sosyal medyadaki paylaşımlarından kaynaklı hala açıkta, göreve dönmeyi bekliyorlar” şeklinde konuştu.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Örgüt olarak bir emek örgütü olduklarının altını çizen Karagöz “Emek örgütünü demokrasi mücadelesiyle birleştirdiğimizden kaynaklı bu saldırıların bizlere yönelik yapıldığını düşünüyoruz. Eğitim-Sen üyeleri bu ülkenin tutkalıdır, çimentosudur. Eğitim- Sen'i devre dışı bıraktıklarında emin olun ki bu ülkede yoksul emekçi halk eğitimden yoksun bırakılacak. Çünkü eğitimi özelleştirme gibi bir dertleri var. Bunun yanı sıra eğitimin gericileştiğini de görüyoruz. Ülkenin bilimsel, akademik eğitim gören öğrenciye ihtiyacı yok, sadece dinsel eğitim gören bir toplum yaratılmak isteniyor. Bizler varolduğumuz sürece eğitimi özelleştiremeyecekler. Laik anadilinde eğitim talebimizden vazgeçemeyeceğiz. Arkadaşlarımızın bu mağduriyeti giderilinceye kadar her gün sokaklarda, alanlarda mücadelemiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Okunma 1559 defa