Çarşamba, 07 Ekim 2015

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim ÖZDİŞ dünkü yapılan saldırı nedeniyle sendikamızı ziyaret ederek geçmiş olsun dilekleriyle birlikte eğitimde yaşanan sorunlar hakkında fikir alışverişin de bulunduk.

Dün ilimizde yapılan saldırı ve gözaltılarla ilgili DİSK KESK TMMOB ve TTB'ın ortak İnönü parkında yapmış olduğumuz basın açıklamasıdır. Açıklamayı Kurumlar adına KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet KARAGÖZ yapmıştır.

 

“Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” Demeye Devam Edeceğiz

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

AKP kendisine muhalif her sesi, her düşünceyi baskı, şiddet ve gözaltı uygulamaları ile susturmaya çalışma girişimleri artarak sürüyor.

10 Ekim’deki Emek, Barış ve Demokrasi mitingine çağrı yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla DİSK, KESK, TMMOB VE TTB olarak 6 Ekim 2015 tarihinde İnönü parkından başlayıp Atatürk parkında yapacağımız basın açıklamasıyla sona erecek olan eylemimize henüz daha İnönü parkında iken ve kolluk kuvvetlerinin amirleriyle görüşme sürerken polis kitlenin tamamına panzerlerle, tomayla, gazla, copla ve kalkanlarla saldırmıştır.

Değerli Basın Emekçileri;

Polisin bu saldırısında yaralanan ve gazdan etkilenen arkadaşlarımız olmuştur. Polisin ardı arkası kesilmeyen bu saldırıları sürerken bir yandan da 3 arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. Pek çok arkadaşımızın da gözaltına alınmasına kitle engel olmuştur. Gözaltına alınan arkadaşlarımız Deniz ÜNSAL, Halil İbrahim BİÇER ve Tufan AHİ’nın gözaltıları devam etmektedir. Arkadaşlarımızın serbest bırakılması için emniyet yetkilileriyle yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Çünkü kolluk kuvvetlerinin uluslararası sözleşmeleri, yasaları, yönetmelikleri değil, AKP ve Sarayın talimatlarını referans aldıklarını biliyoruz.

HDP Adana Milletvekili Meral DANIŞ BEŞTAŞ’ın yürüyüşün gerçekleşmesi, saldırıların son bulması ve gözaltına alınan arkadaşların serbest bırakılması için Adana Valisi, Adana Emniyet Müdürü ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşme çabaları da sonuçsuz kalmış, polis tutumunu değiştirmeyip gazlı, coplu saldırılarını artırarak devam etmiştir.

“Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarıyla tümüyle barışçıl bir eylem gerçekleştirmek isteyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, HDP Adana Milletvekili Meral DANIŞ BEŞTAŞ ve CHP Milletvekili adayı Kemal DERİN’inde içinde bulunduğu kitleye sıkılan gaz sonucu birçok arkadaşımız gazdan etkilenmiş olay yerine gelen 112 acil servislerinde müdahale edilmiştir. Ambulansta yapılan müdahalenin yetersiz kalması soncu TMMOB İKK sekreteri Hasan EMİR KAVİ, eski BES şube başkanı Sinan TUNÇ ve TMMOB İKK basın yayın danışmanı Sercan ŞAHİN Adana’nın çeşitli hastanelerinde tedavileri yapıldıktan sonra taburcu oldular.

Yine polisin insanlık dışı müdahalesi sonucu birçok arkadaşımız darp edilmiştir. Polisin bu müdahalesinde KESK dönem sözcüsü Ahmet KARAGÖZ, Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Şükran YEŞİL ve SES şube üyesi Hüseyin ÇALI’nın Adana numune hastanesinde tedavileri yapıldıktan sonra hastane tarafından darp raporu verilmiştir.

Ülkenin barışa ihtiyaç duyduğu bu dönemde; emek ve meslek örgütlerinin üye ve yöneticilerine yönelik polisin bu terörünü kınıyoruz. Darp edilen arkadaşlarımızla ilgili olarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak yapılan bu saldırıları kınıyor, gözaltındaki Deniz ÜNSAL, Halil İbrahim BİÇER ve Tufan AHİ’nın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

 

Bu baskı ve saldırıların, barışa ve kardeşliğe karşı yapıldığını biliyoruz. Bu nedenle 10 Ekim’de ülkenin bütün demokrasi güçleriyle birlikte “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarıyla yapacağımız mitinge yüreği barıştan yana atan herkesin katılmasını ve güç vermesini istiyoruz.07.10.2015

DİSK-KESK-TMMOB VE TTB

Kurumlar Adına

Ahmet KARAGÖZ

 

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü