Salı, 07 Ekim 2014

Bilindiği gibi Kobani 22 gündür uluslar arası bir çete örgütü olan IŞİD*İN kuşatması altında , IŞİD Çetesinin saldırıları özünde  emperyalizmin Rojavada halklın kendi kaderini belirleme iradesine yapılan kanlı bir müdahaledir.

Rojava kantonlarında Kurulan ve insanlığın ortak değerlerine  sahip çıkarak  Ortadoğu‘nun çözümsüz kalan sorunlarına umut olan devrimi  boğma. girişimi  anlamına gelen bu kuşatma  ancak halkların ortak mücadelesi ile kırılabilir, Emperyalizm halkların bağrına bıçak saplanmak istiyorsa buna karşı halklar da birbirine sahip çıkarak bu hançeri olduğu yerden alacak ve faşizmin göğsüne sağlayacaktır, Bugün günlerdir Kobani halkı ile omuz omuza olduğunu göstermek için sınırda alanlarda olan halka ve emekçilere yönelik AKP hükümetinin saldırıları sınır tanımaz boyutlara varmış pek çok kentte sokağa çıkma yasakları konulmuş onlarca insan IŞİD  ve AKP polisinin saldırıları sonucu yaralanmış yedi yurttaşımız hayatını yitirmiştir, Halkın çetelere karşı demokrasiye ve insanlık onuruna sahip çıkmak için gösterdiği tepkilere karşı yapılan bu saldırılar asla kabul edilemez,

Eğitim Sen olarak bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız 8 Ekim 2014'de Eğitim ve Bilim emekçileri olarak 9 Ekim'de de KESK ile birlikte iki gün süre ile  iş bırakacağız tüm emek ve demokrasi güçlerini yasaklara ,baskılara ve zulme karşı iş bırakmaya alanlara çıkmaya çağırıyoruz.

 

Dünyanın gözleri önünde Kobanê‘de binlerce sivil  IŞİD‘in katliamı ile karşı karşıya gelmiştir. Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu‘ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD çeteleri Kobane‘de yeni bir soykırım girişimi saldırısı gerçekleştirmektedir. Buna karşı Kobanê halkı hepimizin geleceğini belirleyecek tarihi bir direniş sergilemektedir.

 

Tüm kanıtlar ve gelişmeler AKP‘nin bu saldırılardan medet umduğunu ve teşvik edicilerinden olduğunu düşündürmektedir. Adeta Koalisyon güçleri ve AKP arasında Kürt halkının demokratik kazanımlarının ortadan kaldırılması temelinde bir anlaşma IŞİD üzerinden hayata geçirilmek istenmektedir. AKP‘nin tüm demagojik karşı söylemlerine rağmen bölgede bu kanı giderek yaygınlaşmakta ve ortam tehlikeli bir hal almaktadır. Bu ateşin tüm Türkiye‘yi saracağı kaygısını yaşamaktayız.

 

Bizler bu sessizliği ve seyirci olma halini kınıyor, tüm duyarlı kesimleri demokratik tepkilerini yükseltmeye ve katliamı durdurmaya çağırıyoruz. Başta AKP olmak üzere yaşanacaklardan gelişmeleri seyreden tüm devletler ve çevreler sorumlu olacaktır. 

 

Üyelerimiz bulundukları tüm yerlerde başta diğer emek örgütleri olmak üzere demokratik güçlerle ortak hareket edecek, demokratik direnişi yükseltecektir. Çok geç olmadan demokratik eylem ve etkinliklerle Kobanê‘de gerçekleştirilmek istenen katliamı durdurmalıyız. Aksi halde kazanan gericilik ve faşizm, kaybeden ise insanlık olacaktır.