Gaziantep’teki Saldırıyı Lanetliyoruz! Özel

Gaziantep’teki Saldırıyı Lanetliyoruz!

Katliamları ile dünyanın her yerini kan gölüne çeviren IŞİD, bu defa caniliğini Gaziantep’te gösterdi. Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde, HDP üyelerinin düğününde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı ile 30 kişinin yaşamını yitirmesine, yüze yakın kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Bilinmelidir ki yıllarca Gaziantep’te cirit atan bu canilere dokunmayanlar, demokratik çevrelerin uyarılarını görmezden gelenler, dolayısıyla insanlıktan nasibini almamış çetelerin palazlanmasını sağlayanlar ve savaş politikalarında ısrarcı olanlar da bu katliamdan sorumludur!

10 Ekim katliamının yapılacağı bilgisinin istihbarat kaynaklarında yer aldığı, ancak hiçbir önlem alınmadığı haberlerinin gün yüzüne çıktığı bir ülkede, toplumun hiç de azımsanmayacak bir kesiminin sistematik biçimde katliamların hedefi olması ve her gün siyasi lince maruz kalması, çığırtkanlıkla demokrasinin getirilemeyeceğini de göstermektedir!

Unutulmamalıdır ki gerçek bir demokrasi, farklılıklarımızla birlikte, ancak eşitçe ve özgürce yaşayabilmemizi garanti altına almalıdır! Gerçek bir demokrasi, savaşı değil barışı kendisine kılavuz edinmelidir. Gerçek bir demokrasi, çoğunlukçu değil çoğulcu olmalıdır! Gerçek bir demokraside hükümet kandırılamamalı ve siyasi sorumluluğunun bilincinde olmalıdır!

Eğitim Sen olarak bu katliamı ve ardındaki güçleri lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Her gün savaş tohumları saçılan bu topraklarda yaşam hakkımızı koruyabilmek ve IŞİD çeteleri ile ardındaki güçlerin amacına ulaşmasını engellemek için emekten, barıştan, eşitlikten, özgürlükten ve gerçek bir demokrasiden yana olan herkesi yan yana gelmeye çağırıyoruz.

Okunma 1536 defa